6.6 C
London
Thursday, January 27, 2022
6.6 C
London
Thursday, January 27, 2022

Marea Britanie nu va pedepsi Rusia.

[quote_box_center]Marea Britanie “nu va susţine sancţiuni comerciale” vizând Rusia, în criza ucraineană, şi nu va “închide” accesul ruşilor la City, potrivit unui document “prins” în obiectiv de către un fotograf şi prezentat marţi ca document oficial de către presa britanică.[/quote_box_center]

Fotograful, aflat în faţa sediului Guvernului, a făcut o fotografie acestui document pe care îl ţinea în mână un consilier al lui David Cameron.

- Advertisement -

[pull_quote_left]Marea Britanie nu va susţine, pentru moment, sancţiuni comerciale (…) şi nu va închide centrul financiar din Londra pentru ruşi[/pull_quote_left] se poate citi în acest document publicat de către BBC şi mai multe ziare.

Numeroase societăţi ruseşti au ales să fie cotate pe Bursa de la Londra, iar numeroşi oligarhi ruşi deţin locuinţe somptuoase în capitala britanică.

Potrivit presei, documentul respectiv sugerează că Marea Britanie nu va susţine pregătiri militare NATO şi că ONU, ci nu UE, este necesar să se afle în prima linie în încercarea de soluţionare politică a crizei din Ucraina.

În schimb, “Guvernul ia în considerare o abordare mai prudentă, inclusiv în privinţa restricţionării vizelor“, cu privire la personalităţi ruse.

Şeful diplomaţiei britanice William Hague a catalogat drept “absolut regretabil” faptul că un asemenea document a ajuns în ziare. Acest lucru “nu ar fi trebuit să se întâmple“, a declarat el în Camera Comunelor.

Totuşi, a precizat ministrul de Externe, “nu tot ceea ce scrie într-un document aflat în mâna unui oficial constituie neapărat o expunere a unor decizii pe care le va adopta Guvernul Majestăţii Sale“. “Rămânem foarte deschişi în privinţa opţiunilor” care ar permite soluţionarea crizei ucrainene, a dat asigurări ministrul.

Hague a avertizat luni Moscova, în cadrul unei vizite la Kiev, cu privire la “consecinţe şi preţul” unei intervenţii în Ucraina, dar fără să ofere detalii.

Premierul britanic David Cameron a declarat că speră la o [pull_quote_right]dezescaladare, în loc să vadă Rusia continuând pe calea pe care s-a angajat, încălcând suveranitatea şi integritatea teritorială a altei ţări”. “Apărarea acestui punct de vedere ne va determina să recurgem la presiuni diplomatice, politice, economice şi de alt fel[/pull_quote_right]

Noua putere de la Kiev, instalată săptămâna trecută, după destituirea lui Viktor Ianukovici din funcţia de preşedinte, se confruntă cu prezenţa unor forţele ruse în Crimeea, o peninsulă situată în sud-estul ţării, în care armata ucraineană este asediată în cazărmi de către mii de membri ai forţelor ruse.

UE a îndemnat luni Moscova să diminueze tensiunea în Ucraina până joi, ameninţând-o cu sancţiuni în cazul în care trupele ruse nu se retrag din Crimeea.

- Advertisement -
Sourcegandul

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: