9.8 C
London
Wednesday, November 10, 2021
9.8 C
London
Wednesday, November 10, 2021

Marea Britanie nu va avea echipă de fotbal la Olimpiada din 2016

[quote_box_center]După experimentul nereuşit din 2012, de la Londra, când Marea Britanie s-a unit într-o singură echipă, oficialul olimpic Sebastian Coe a declarat că este foarte puţin probabil ca acest lucru să se întâmple şi la Jocurile Olimpice din 2016, de la Rio de Janeiro.[/quote_box_center]

Argumentele lui Coe sunt de ordin social şi politic, mai ales având în vedere discuţiile despre independenţa Scoţiei.

- Advertisement -

[pull_quote_center]Este posibil să formăm o echipă de fotbal feminin. Dar în ceea ce priveşte băieţii, cele patru naţionale(Anglia, Scoţia, Ţara Galilor şi Irlanda de Nord) vor participa separat în calificări. Pur şi simplu unirea lor este un proces prea complicat[/pull_quote_center].

Într-adevăr, la Olimpiada din 2012, echipa Marii Britanii a fost formată doar din englezi şi galezi. Federaţiile din Scoţia şi Irlanda de Nord au considerat că o eventuală aderare la naţionala Marii Britanii le-ar fi slăbit statutul independent din cadrul FIFA şi nu au acceptat să trimită jucători.

Jocurile Olimpice de la Londra au fost prima competiţie la care Marea Britanie a format o singură echipă de fotbal, după 1960.

Rezultatele nu au fost, însă, impresionante. Naţionala masculină (la care au jucat şi Giggs, Sturridge sau Ramsey) a pierdut în sferturile de finală, în faţa Coreei de Sud, în urma loviturilor de la 11 metri. Tot în sferturile de finală s-a oprit şi naţionala feminină, fiind învinsă cu scorul de 2-0 de către Canada.

- Advertisement -
Sourceprosport

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: