7.8 C
London
Wednesday, December 8, 2021
7.8 C
London
Wednesday, December 8, 2021

Marea Britanie nu se grăbeşte să iasă din UE, dau de înţeles că s-ar putea opune Brexit-ului

Liderii britanici nu se grăbesc să înceapă procedurile de ieşire a Marii Britanii din Uniunea Europeană.

Parlamentarii pro-europeni, care deţin majoritatea în Camera Comunelor, dau de înţeles că s-ar putea opune Brexit-ului. Chiar şi fostul premier Tony Blair spune că nimic nu poate fi exclus deocamdată. În schimb, Boris Johnson, favorit pentru a deveni prim-ministru, încearcă să calmeze spiritele şi spune că Marea Britanie va avea în continuare acces pe piaţa unică europeană.

Boris Johnson, care a condus campania Brexit, a scris, într-un articol din The Telegraph, că singura schimbare în relaţia Marii Britanii cu UE este eliberarea de legislaţia stufoasă a Bruxelles-ului, dar că această modificare nu va veni prea repede. Liderul conservator consideră că relaţia LondraBruxelles trebuie bazată pe comerţ.

Susţinătorii rămânerii în UE consideră că tabăra Brexit nu este gata să-şi asume răspunderea.

- Advertisement -

Alastair Campbell, fost director de comunicare pentru Tony Blair: „A scindat Partidul Conservator, a divizat ţara, probabil a distrus Regatul Unit şi acum se gândeşte că poate era mai bine dacă nu făcea asta. Dacă Boris Johnson va deveni premier, mi-ar fi ruşine să mă numesc britanic.”

David Miliband, fost ministru britanic de Externe: „Campania pentru ieşirea din UE a susţinut atât accesul pe piaţa unică şi o reducere masivă a imigraţiei că cadrul UE, a europenilor care muncesc. Nu poţi să ai ambele.”

Liderul guvernului scoţian spune că va face orice ca Scoţia să rămână în UE, inclusiv ruperea de restul Regatului Unit.

Nicola Sturgeon, şeful guvernului scoţian: „Dacă protejarea intereselor Scoţiei înseamnă că trebuie să considerăm independenţa, atunci trebuie să fim în poziţia de a face asta.”

La rândul său, Papa Francisc a făcut apel pentru reconstrucţia Europei, după votul britanicilor.

Papa Francisc: „Este ceva care nu funcţionează în acea uniunea greoaie, dar haideţi să nu aruncăm şi copilul o dată cu apa din cadă, haideţi să impulsionăm lucrurile, să recreem, deoarece a recreea este uman, este în personalitatea noastră.”

Liderii europeni impulsionează Marea Britanie să demareze procedurile de ieşire din UE. Rezultatul referendumului britanic va fi principala temă de discuţii la summitul Consiliului European, care începe mâine.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -
Sourcedigi24

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: