5.8 C
London
Wednesday, December 8, 2021
5.8 C
London
Wednesday, December 8, 2021

Marea Britanie nu o sa iasa din UE pentru nimic in lume

Joi, 23 iunie va avea loc referendumul istoric din Marea Britanie, unde cetăţenii vor decide dacă vor rămâne sau nu în UE.

Fostul preşedinte al României, Traian Băsescu a declarat că el nu crede că va fi „vreun” Brexit pentru că Regatul Unit va pierde foarte mult.

Traian Băsescu susţine că Marea Britanie va vota pentru rămânerea în UE, consecinţele Brexitului fiind devastatoare.

„David Cameron va juca o carte, care îi va ieşi. Nu va fi niciun Brexit, nu o să iasă Marea Britanie din UE pentru nimic în lume pentru că ar pierde enorm”, a declarat preşedintele PMP la RTV.

- Advertisement -

El a mai adăugat faptul că indiferent de cum vor vota cetăţenii englezi, Parlamentului îi revine sarcina de a anula toate legile de aderare şi nu va face niciodată acest lucru.

Mesajul lui David Cameron tot timpul în Consiliu a fost: Ori îmi daţi nişte facilităţi – şi se referea la facilităţile sociale, dar şi la contribuţii la bugetul UE – ori, dacă nu, referendumul pe care l-am promis britanicilor o să fie unul prin care vor vota ieşirea. Eu vă dau scris că nu va ieşi. Cameron şi-a atins obiectivul – are reduceri la contribuţii şi facilităţi sociale, aşa că el şi-a rezolvat problema. A fost un joc cam dur. Indiferent cum ar vota britanicii, eu cred că vor vota împotriva ieşirii. Parlamentul trebuie să valideze prin lege, adică trebuie să anuleze legile de aderare şi nu o va face niciodată”, a mai adăugat Traian Băsescu, citează Agerpres.

Pe 23 iunie, englezii sunt chemaţi la urne pentru a hotărî rămânerea sau nu în Uniunea Europeană. Acest eveniment este unul istoric.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -
Sourceevz

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: