2.2 C
London
Saturday, January 23, 2021

Marea Britanie nu mai preia conducerea Consiliului UE

- Advertisement -

Premierul britanic Theresa May l-a informat pe presedintele Consiliului European ca Marea Britanie renunta la presedintia turnanta a Uniunii Europene pe care ar fi trebuit sa o preia in perioada iulie – decembrie 2017, anunta AFP.

May a anuntat acest lucru intr-o convorbire telefonica pe care a avut-o marti cu Tusk si in care a precizat ca tara sa “va fi foarte ocupata cu negocierile de parasire a UE“, a declarat un purtator de cuvant al guvernului britanic.

Londra ar fi trebuit sa asigure aceasta presedintie dupa Malta si inaintea Estoniei.

Decizia vine la o luna dupa votul britanicilor in favoarea parasirii UE.

- Advertisement -

Conducerea Consiliului este exercitată prin rotație, timp de șase luni, de toate statele membre UE, iar Marii Britanii îi venea rândul în a doua jumătate a anului 2017.

Conducerea Consiliului de miniștri UE este exercitată în a doua jumătate a anului 2016 de Slovacia, care va fi urmată de Malta. Marii Britanii îi venea rândul în a doua jumătate a anului 2017. Prin eliminarea din programare a Marii Britanii, statelor care veneau după ea, respectiv Estonia, Bulgaria, Austria și România, le va veni rândul mai repede.

România era inițial programată în perioada iulie – decembrie 2019. Prin retragerea Angliei, României îi va veni rândul în perioada ianuarie – iunie 2019.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Related news