18.4 C
London
Monday, June 27, 2022
18.4 C
London
Monday, June 27, 2022

Marea Britanie nu mai ia în considerare datele din China

Marea Britanie nu mai ia în considerare cifrele mortalităţii din China în comparaţiile pe care le face între ţări pentru a evalua strategia sa de răspuns la pandemie, întrucât are îndoieli asupra datelor transmise de această ţară, relatează Daily Mail.

Până săptămâna trecută, China apărea pe graficele de comparaţie cu cazurile şi decesele din ţări care se confruntă cu pandemia – SUA, Franţa, Spania, Italia, Germania, Suedia şi Coreea de Sud – prezentate zilnic în briefingul de presă al Marii Britanii.  

- Advertisement -

Regatul Unit folosea un reper al „comparaţiei globale a mortalităţii” care arăta că spre deosebire de SUA, Italia şi Spania, China are o rată a deceselor mai scăzută.

Potrivit statisticii oficiale, numărul cazurilor de coronavirus în China a ajuns la  83.901, iar cel al morţilor la 4.636.  

Un studiu al experţilor de la Universitatea din Hong Kong sugerează că, de fapt, China a avut un număr mult mai mare de cazuri, unul chiar de patru ori mai mare.

Guvernul britanic a înfiinţat un Grup de cercetare în legătură cu China în vederea „promovării dezbaterii şi unei regândiri” a relaţiilor între marea Britanie şi China, formată din opt parlamentari membri permanenţi şi un număr de susţinători conservatori.  

Unii politicieni conservatori s-au arătat îngrijoraţi că datele inexacte ar putea interfera cu răspunsul eficient al Marii Britanii la epidemie.  

Fondatorul grupului de cercetare, preşedintele conservator al comisiei pentru afaceri externe Tom Tugendhat a explicat: „Pe baza acestor date apreciem eficienţa răspunsului nostru, fie el bun sau rău.   Este important să facem comparaţii între ţări similare, altfel acţiunile noastre pot fi orientate greşit şi drept urmare să ne confruntăm cu mai mai multe decese.

Numărul 10 (Downing Street, sediul guvernului britanic) are aceeaşi convingere ca şi restul lumii – că datele din China nu sunt de încredere, posibil false”.  

Numărul deceselor în Marea Britanie a depăşit 20.000, cu 813 de noi decese în ultimele 24 de ore. Regatul Unit a înregistrat 4.913 de noi cazuri, unele dintre cele mai mari cifre după Rusia, care a raportat 5.966 de persoane infectate, şi SUA, cu 4.606.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: