10.9 C
London
Saturday, January 29, 2022
10.9 C
London
Saturday, January 29, 2022

Marea Britanie nu intenţionează să pună bariere pentru imigranţii UE

[quote_box_center]Marea Britanie nu intenţionează să „pună bariere” pentru imigranţii din Uniunea Europeană care vor să muncească în Albion, în pofida controverselor legate de acest subiect, a declarat de curând prim-ministrul britanic, David Cameron[/quote_box_center]
Totodată, oficialul din Marea Britanie a subliniat că normele Uniunii Europene care permit migraţia forţei de muncă sunt „importante” şi vor rămâne în vigoare, chiar dacă în ultima perioadă subiectul imigranţilor a stârnit numeroase controverse în statul insular.

David Cameron a precizat de asemenea că respinge cererile formulate de partidul Independenţei (UKIP) care doreşte scoaterea Marii Britanii din Uniunea Europeană şi abandonarea tratatelor privind circulaţia liberă a cetăţenilor UE.

- Advertisement -

Publicaţia „The Telegraph” notează că peste un milion de cetăţeni ai Uniunii Europene au venit în ultimii ani în Marea Britanie să lucreze, 150.000 dintre ei ajungând doar anul trecut.

În ultimele luni, oficialii britanici au aplicat o serie de reguli mai stricte pentru a limita obţinerea ajutoarelor sociale de către imigranţii care ajung în Albion. Cu toate acestea, premierul britanic spune că libertatea de circulaţie a cetăţenilor din Uniunea Europeană nu va fi afectată.

[pull_quote_center]Trebuie să ne asigurăm că libertatea de a munci se bazează pe principiul – ajungi în ţară şi începi să lucrezi, nu începi să pretinzi beneficii sociale. În prezent, mulţi cetăţeni britanici merg să lucreze în alte ţări europene. La fel, alţi cetăţeni europeni vin aici să lucreze. Libertatea de a aplica pentru un loc de muncă în altă ţară este un lucru, însă ceea ce am văzut recent cred ca este cu totul altceva[/pull_quote_center]

Recent, Universitatea Oxford a dat publicităţii un studiu în care se notează că cel puţin 30.000 de români şi bulgari au ajuns în Marea Britanie de la 1 ianuarie 2014, pentru a lucra. Raportul menţionează că în prezent există în Regatul Unit un total de 200.000 de români şi bulgari, mai mulţi cu 25% decât anul trecut.

- Advertisement -
Sourceadevarul

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: