10.9 C
London
Friday, November 19, 2021
10.9 C
London
Friday, November 19, 2021

Marea Britanie: “Noile tarife vamale pe importurile din UE”

Guvernul britanic a anunţat marţi noul regim de tarife vamale pentru importuri ce va fi aplicat de la 1 ianuarie 2021, după ieşirea efectivă din piaţa unică europeană, transmite Reuters.

Marea noutate este impunerea unor taxe vamale la diferite mărfuri importate din state cu care Marea Britanie nu are acorduri de liber schimb, transmite Reuters, citată de G4media.

- Advertisement -

E vorba despre taxarea cu 10% a unor mărfuri precum maşinile, carnea de vită, untul şi alte produse, în încercarea de a proteja producţia internă.

Pe de altă parte, alte mii de produse care până acum aveau taxe de import sub 2% vor avea taxe zero.

Dacă negocierile dintre Londra şi Bruxelles se vor solda fără un acord comercial până la 1 ianuarie 2021, exporturile europene de automobile în Marea Britanie vor fi taxate suplimentar cu 10%, potrivit Financial Times.

Acest lucru va însemna scumpirea semnificativă a automobilelor produse în UE şi livrate pe piaţa britanică, iar creşterea preţului final va afecta şi Automobile Dacia, care anul trecut a vândut în Marea Britanie circa 30.000 de maşini.

Secretarul britanic pentru comerţ internaţional, Liz Truss, a spus că noul regim tarifar, numit UK Global Tariff, va fi mai simplu decât cel practicat până acum de Uniunea Europeană.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: