9.2 C
London
Friday, October 22, 2021
9.2 C
London
Friday, October 22, 2021

Marea Britanie, medicament despre care se crede că ar putea trata infecţia cu coronavirus

Marea Britanie este gată să demareze cel mai vast studiu asupra unui medicament despre care se crede că ar putea trata infecţia cu coronavirus.

6.000 de pacienţi vor lua parte la testarea medicamentului Tocilizumab, comercializat sub numele RoActemra ori Actemra.

- Advertisement -

Tocilizumab este folosit în mod curent pentru tratarea artritei, scrie Mediafax.

Circa 6.000 de pacienţi diagnosticaţi cu coronavirus vor lua parte la cel mai mare studiu pentru identificarea eficienţei unui medicament asupra infecţiei cu COVID-19.

Potrivit The Timeexperţii britanici vor testa medicamentul Tocilizumab, comercializat sub numele Actemra. 

Acest medicament, folosit în mod curent la pacienţii cu artrită, ar putea ajuta la reducerea inflamaţiilor produse la nivelul plămânilor.

Sursa citată notează că testele vor fi conduse de Universitatea Oxford, iar profesorul Martin Landray, epidemiolog experimentat, a afirmat: “Tranziţia de la a purta o infecţie virală la a avea nevoie de respiraţie artificială este influenţată de această hiperinflamaţie observată la nivelul plămânilor“.

Există motive să credem că dacă putem bloca inflamaţia, putem reduce şi riscul de a ajunge în situaţia ventilării artificiale ori chiar a decesului“, a mai completat acesta.

Tocilizumab acţionează asupra reducerii nivelurilor proteinei IL-6, care în abundenţă provoacă inflamaţii majore şi o suprareacţie a sistemului imunitar, numită şi “furtună de citokine“.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: