15.7 C
London
Wednesday, June 29, 2022
15.7 C
London
Wednesday, June 29, 2022

Marea Britanie: Manipulări și falsificări ale rezultatelor testelor de droguri

Șeful unei companii care oferă teste Covid pentru Premier League și aeroporturile din Marea Britanie ajută acum poliția să cerceteze acuzațiile de comportament infracțional în cadrul unei foste sale afaceri, informează Blacknews.ro.

Avi Lasarow, în vârstă de 44 de ani, a ajutat la înființarea și administrarea Laboratoarelor Trimega din Manchester, unde o anchetă are în vedere dacă personalul a schimbat cursul justiției prin presupuse manipulări și falsificări ale rezultatelor testelor de droguri.

- Advertisement -

Acum el conduce Prenetics UK, una dintre cele mai importante companii de testare PCR din țară cu contracte cu Premier League, aeroporturi din Marea Britanie și companii din întreaga țară.

Poliția cercetează în jur de 27.000 de rezultate suspecte în urma testelor de droguri cerute de poliție în cadrul anchetelor sau în cadrul procedurilor judiciare din 2011 și 2017.

Problemele cu rezultatele au dus la eliminarea a zeci de condamnări și la prăbușirea proceselor.

Publicația The Times a transmis că Lasarow nu a fost arestat – purtătorul de cuvânt al acestuia a declarat pentru MailOnline că el are calitate de martor în anchetă.

Un purtător de cuvânt al Prenetics UK a declarat: „Avi Lasarow neagă în totalitate orice implicare în orice acțiune greșită care ar fi avut loc în urmă cu 11 ani în timpul mandatului său la o fostă companie. El va continua să coopereze pe deplin și să ajute ancheta care se desfășoară în aceste chestiuni. ”

Presupusul comportament criminal de la Trimega pare, de asemenea, să fi avut un impact devastator asupra cauzelor instanțelor familiale în jurul anului 2012, perioada în care Lasarow a vândut Trimega cu 20 de milioane de lire sterline.

Într-un caz din Bristol, unul dintre testele suspecte, care analizează părul, sângele și urina pentru narcotice, a fost contestat de o mamă ai cărei copii au fost scoși din îngrijirea ei pe baza testului, în opinia ei fals, a relevat consumul de droguri.

O altă mamă susține că bebelușul ei a fost aproape să fie dat spre adopție din cauza rezultatelor eronate ale testelor de droguri.

Afacerea lui Avi Lasarow intenționează să stabilească „standardul de aur pentru testarea și pașapoartele de sănătate în birouri” în timpul pandemiei.

Sir Andrew McFarlane, președintele diviziei de familie a Înaltei Curți, i-a citat într-o hotărâre recentă, susținând că manipularea a fost pentru a obține contracte de afaceri cu forțele de poliție din Marea Britanie cu peste 42 de persoane.

El a spus că rezultatele testelor Trimega au fost contrazise de alți experți în criminalistică. El a spus: „Anomaliile din aceste cazuri au fost descoperite în același timp cu vânzarea TL [Trimega] către Ingemino. Dacă ar fi fost dezvăluite aceste anomalii, ar fi fost redusă dramatic valoarea vânzării.”

El a spus: „Criminalistii au analizat părul, sângele și urina pentru cantități de substanțe ilegale, iar rezultatele furnizate – dintre care unele au fost falsificate – au fost utilizate în cazuri penale, familiale, medico/legale sau de angajare”.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: