12.7 C
London
Saturday, June 25, 2022
12.7 C
London
Saturday, June 25, 2022

Marea Britanie lucreză la un „plan secret” pentru a rămâne în Uniunea Europeană

Marea Britanie ar putea rămâne în Uniunea Europeană până în 2021. Guvernatorul Băncii Anglei, Mark Carney, lucreză la un „plan secret” care să permită Regatului Unit să rămână pe piaţa unică încă cinci ani, potrivit informaţiilor obţinute de The Sunday Times.

Potrivit acestor informaţii, guvernatorul Băncii Angliei face presiuni asupra Theresei May, pentru a o convinge pe această să renunţe la programul ei privind Brexitul, potrivit căruia Regatul Unit ar trebui să părăsească UE până în 2019.

Planul lui Carney are ca scop evitarea colapsului economic al Marii Britanii. Acesta s-ar fi întâlnit în ultimele două săptămâni cu diverşi lideri din zona afacerilor pentru a ajunge la o înţelegere în ceea ce priveşte ieşirea ţării lor din UE.

- Advertisement -

Mişcarea a fost deja criticată de Michel Gove, fost ministru al Justiţiei, unul dintre oamenii cheie care au susţinut Brexitul, care a făcut apel pentru un „divorţ”, „curat şi simplu”. Acesta a numit piaţa unică o „reţea birocratică” şi a declarat că orice încercare de acord de tranziţie este, de fapt, o încercare de a opri Brexitul.

Există o tendinţă de a complica peste măsură acest proces. Îngrijorarea mea este legată de faptul că unii oameni chiar nu pot trece peste asta, cu toate că poporul britanic a votat în majoritate pentru părăsirea Uniunii Europene”, a declarat Gove într-o intervenţie la BBC.

Foarte mulţi guvernanţi care sunt de acord cu Brexitul ridică suspiciuni în legătură cu Markanunturiuk.com marea-britanie-ramane-in-uniunea-europeana Carney, care şi-a manifestat afinitatea faţă de UE în timpul campaniei dinainte de referendum.

Explicaţia pe care o dă acum pare să fie aceea că sectorul afacerilor mari are nevoie de timp pentru a se adapta ieşirii de pe piaţa unică.

Băncile, spre exemplu, au pus la punct deja planuri de urgenţă prin care să mute părţi din structura lor în UE, de teama pierderii dreptului de liberă circulaţie pe teritoriul statelor membre.

Guvernatorul le cere şefilor marilor companii să ceară o perioadă de continuitate după
încheierea negocierilor pentru Brexit. Asta ar însemna ca toate companiile să continue să opereze sub aceleaşi reguli şi să aibă libertate de mişcare până în 2021.

Potrivit The Sunday Times, Mark Carney a organizat două dineuri pentru aproximativ 50 de bancheri şi alţi oameni din zona finanţelor.

Carney ştie că este nevoie de doi sau trei ani de păsuire a Marii Britanii pentru ca ţara să se adapteze din nou vechilor reguli. Cuvântul cheie din punctul lui de vedere este continuitatea”, a declarat unul dintre bancherii care au participat la întâlnire.

Theresa May a declarat că va invoca Articolul 50 până la finalul lunii martie şi că intenţionează ca Brexitul să fie finalizat până în 2019.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: