7.1 C
London
Wednesday, March 30, 2022
7.1 C
London
Wednesday, March 30, 2022

Marea Britanie limiteaza banii in slot-machines (pacanele)

Guvernul britanic a anuntat ca a decis sa reduca la doua lire sterline suma introdusa la o singura miza in slot-machines, pentru a reduce riscurile si dependenta britanicilor pentru jocurile de noroc.

Ministrul Sporturilor si Societatii civile, Tracey Crouch, a informat cu privire la aceasta masura, in ciuda ingrijorarilor industriei de gambling, extrem de profitabila in Regat.

La ora actuala, jucatorilor li se permite sa parieze pana la 100 de lire sterline la fiecare 20 de secunde, la jocurile electronice de casino.

- Advertisement -

Guvernul a mers mai departe decat autoritarea britanica de reglementare a acestor jocuri, care a recomandat un maximum de 30 de lire pe miza.

Jocurile de noroc ii pot distruge pe oameni, familii si comunitati”, a explicat Crouch, care a precizat ca noua masura va intra in vigoare in cursul anului viitor.

Influenta societate de pariuri Paddy Power Betfair a estimat ca aceasta decizie va reduce veniturile realizare de slot-machines cu pana la 43%. Noua decizie a fost salutata in Marea Britanie, atat de Biserica cat si de politicieni, inclusiv (fapt rar) de opozitia laburista.

53.000 de persoane sunt angajate in industria jocurilor de noroc in Marea Britanie.

Terminalele de joc sunt concentrate mai ales in zonele defavorizate cu rata crescuta de somaj, atragand deci persoanele inactive ce doresc sa castige bani repede.

Potrivit cifrelor oficiale, dependenta de jocuri de noroc atinge 430.000 de persoane din Regat.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: