18.4 C
London
Monday, June 27, 2022
18.4 C
London
Monday, June 27, 2022

Marea Britanie le-a interzis copiilor să lovească mingea cu capul în antrenamente

Federațiile de fotbal din Anglia, Irlanda de Nord și Scoția au făcut o schimbare drastică de regulament: copiii de până la 16 ani nu vor mai avea voie să lovească mingea cu capul în timpul antrenamentelor. 

Cele trei federații au emis astăzi un comunicat prin care anunță modificările, scrie Sky Sports.

Grupele de copii incluse sunt cele de la bază, până la vârsta de 16 ani. 

- Advertisement -

Schimbarea nu va fi încă implementată în meciurile oficiale, dar se caută o soluție pentru a limita loviturile de cap și în acest context. 

Mark Bullingham, directorul executiv al Federației Engleze, a explicat: „Este o evoluție a ghidului curent care va veni în sprijinul antrenorilor și al profesorilor. Trebuie să reducem loviturile intutile de cap din fotbalul juvenil”. Acesta a adăugat că totul s-a implementat cu sprijinul comitetului medical al UEFA. O decizie la scară mai largă urmează să fie luată în 2021.  

Fotbaliștii, expuși problemelor neurologice

Motivul este un studiu recent care indică faptul că foștii fotbaliști sunt de 3 ori mai predispuși să moară din cauza problemelor neurologice decât restul oamenilor.

Profesorul Willie Stewart, liderul echipei care a studiat impactul loviturilor de cap asupra fotbaliștilor, a spus: „Sunt necesare mult mai multe teste pentru a avea o imagine mai clară a fenomenului, dar pentru moment e o măsură mai mult decât loogică”.    

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: