10.9 C
London
Saturday, January 29, 2022
10.9 C
London
Saturday, January 29, 2022

Marea Britanie investeşte 500 de milioane de lire sterline la bază navală nucleară din Scoţia

Ministrul britanic de Finanţe, George Osborne, a anunţat investiţii în valoare de 500 de milioane de lire sterline, în următorii zece ani, la baza navală Faslane, din Scoţia, unde se află submarinele nucleare ale Marii Britanii, relatează The Guardian.

Baza navală Faslane, cunoscută oficial sub numele HM Naval Base Clyde, este unul dintre cele trei obiective navale majore din Marea Britanie, alături de Portsmouth şi Devonport. Patru submarine dotate cu rachete balistice Trident îşi au baza la Faslane.

În cadrul bazei lucrează aproximativ 6.700 de angajaţi militari şi civili şi contractori, iar numărul lor ar urma să crească la 8.200 până în 2022, după ce la Faslane vor fi transferate mai multe submarine.

- Advertisement -

Ministerul de Finanţe a precizat că noile investiţii vor conduce la crearea a mii de locuri de muncă în plus.

Banii vor fi folosiţi pentru proiecte de infrastructură la baza Faslane în următorii zece ani, cea mai mare parte a lucrărilor urmând să înceapă în 2017.

Un purtător de cuvânt al Partidului Naţional Scoţian (SNP, majoritar în Scoţia), Brendan O’Hara, a cerut însă ca Faslane să devină o “bază convenţională“.

Se pare că Ministerul de Finanţe are un fond nelimitat pentru a menţine pe linia de plutire un arsenal de arme nucleare nedorit şi obscen

Osborne a avertizat la rândul său că Partidul Laburist, dacă va fi condus de Jeremy Corbyn şi va susţine poziţia SNP împotriva programului nuclear Trident, ar reprezenta o ameninţare pentru securitatea naţională.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -
Sourcegandul

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: