15.9 C
London
Saturday, August 21, 2021
15.9 C
London
Saturday, August 21, 2021

Marea Britanie interzice folosirea cardurilor de credit pentru a participa la jocuri de noroc

Din 14 aprilie, britanicii nu vor mai putea să-și folosească cardurile de credit pentru a participa la jocuri de noroc. Noul regulament pentru de supraveghere a industriei este menit să prevină acumularea de datorii din partea jucătorilor, transmite Reuters.

Comisia britanică pentru jocuri de noroc a spus marți că interzicerea cardurilor de credit pentru jocurile de noroc se va aplica pentru toate serviciile și produsele din domeniu, atât cele online, cât și cele offline.

Singura excepție se aplică pentru biletele de loterie.

- Advertisement -

Cercetările comisiei clasifică 22% din pariorii online care folosesc carduri de credit drept “jucători “problemă“.

Noul regulament vine de asemenea după o analiză a industriei lansată în luna noiembrie ce a avut ca scop stabilirea unei căi de modificare a legislației aplicabile casino-urilor online.

Jocurile de noroc finanțate prin carduri de credit pot duce la prejudicii financiare semnificative. Interdicția pe care am anunțat-o astăzi ar trebui să reducă la un minimum riscurile la adresa consumatorilor care apar din participarea la jocuri de noroc cu bani pe care aceștia nu îi au“, a declarat Neil McArthur, directorul comisiei pentru jocuri de noroc.

Companiile britanice din industrie se confruntă cu o ofensivă a autorităților britanice asupra aparatelor electronice de joc, așa-numitele păcănele, pe care criticii le-au catalogat ca fiind “cocaina” jocurilor de noroc.

Din populația adultă a Marii Britanii de 24 milioane de persoane, circa 10,5 milioane participă la jocuri de noroc online, potrivit cercetărilor comisiei.

Din aceștia, 800.000 folosesc carduri de credit.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: