15.4 C
London
Saturday, July 2, 2022
15.4 C
London
Saturday, July 2, 2022

Marea Britanie începe convenirea unor acorduri comerciale

Ministrul de externe britanic, Dominic Raab, a anunţat că săptămâna viitoare se va deplasa în Japonia şi Australia pentru a lucra la convenirea unor acorduri comerciale, la doar câteva zile după ce ţara sa a părăsit Uniunea Europeană, conform AFP, citată de stirileprotv.ro.

Raab a explicat duminică, pentru Sky News, că va merge pentru a negocia acorduri comerciale şi a explora oportunităţile ‘pe plan internaţional pentru Regatul Unit după Brexit.

- Advertisement -

La capătul a trei ani şi jumătate de incertitudini, Marea Britanie a ieşit vineri, înainte de miezul nopţii, din Uniunea Europeană, după 47 de ani de ‘mariaj furtunos, aflându-se acum în căutare de noi parteneri comerciali.

Preşedintele american Donald Trump promite de mai multe luni un acord bilateral ‘magnific, iar Londra priveşte de asemenea spre Asia pentru noi parteneri.

Cu toate acestea, Marea Britanie trebuie să rezolve mai întâi termenii divorţului său de Uniunea Europeană, relaţia aflându-se deocamdată într-o perioadă de tranziţie ce va dura cel puţin până la sfârşitul anului.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: