11.4 C
London
Tuesday, November 30, 2021
11.4 C
London
Tuesday, November 30, 2021

Marea Britanie încearcă să dreseze câinii pentru a depista coronavirusul

O asociație medicală din Marea Britanie încearcă să dreseze câini pentru a depista noul coronavirus. Medical Detection Dogs au avut deja succes în a dresa mai mulți câini pentru a depista malaria, cancerul sau boala Parkinson, scrie METRO.

În principiu suntem siguri că aceste animale pot detecta coronavirusul“, a declarat Claire Guest, directorul asociației Medical Detection Dogs. 

- Advertisement -

Dacă aceste cercetări vor avea succes, câinii ar putea fi folosiți pentru a detecta virusul inclusiv la persoanele care nu prezintă simptome specifice.

Acest procedeu ar fi mult mai rapid, mai eficient și non-invaziv și ne-am asigura că resursele limitate de testare ale sistemul de asistență medicală de stat din Regatul Unit sunt utilizate numai acolo unde sunt cu adevărat necesare“, a mai adăugat dr. Guest.

James Logan, profesor în cadrul universității de cercetare publică London School of Hygiene & Tropical Medicine, a explicat faptul că cercetările au arătat că acești câini ar putea detecta mirosul malariei cu un nivel de precizie “peste standardele de diagnosticare ale Organizației Mondiale a Sănătății“.

Reprezentanții asociației Medical Detection Dogs susțin că fiecare boală are un miros propriu. Câinii ar putea fi dresați în doar șase săptămâni pentru a ajuta la stabilirea unui „diagnostic rapid, non-invaziv”.

Ei ar putea fi, de asemenea, instruiți să detecteze dacă cineva are febră.

Steve Lindsay, profesor în cadrul Universității Durham, a anunțat că acești câini ar putea fi folosiți chiar și în aeroporturi pentru a identifica rapid persoanele are au contractat deja virusul.

Acest lucru ar ajuta la prevenirea reapariției bolii“, potrivit profesorului Steve Lindsay.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: