1 C
London
Tuesday, January 18, 2022
1 C
London
Tuesday, January 18, 2022

Marea Britanie incearca sa ajunga la un acord cu UE similar cu cel de care beneficiaza Elvetia

City-ul londonez a abandonat sperantele privind un acces universal la piata unica europeana si in prezent incearca sa ajunga la un acord cu Uniunea Europeana similar cu cel de care beneficiaza Elvetia, informeaza Financial Times, preluat de Agerpres.

Potrivit sursei citate, oficiali guvernamentali si reprezentanti din sectorul financiar lucreaza in prezent la un plan pentru iesirea Marii Britanii din UE, urmand sa isi prezinte ideile la o reuniune a cabinetului prezidat de premierul Theresa May, care va avea loc la inceputul lunii septembrie.

Sursele citate de FT sustin ca City-ul londonez a ajuns la concluzia ca un acord prin careanunturiuk.com Marea-Britanie-va-beneficia-de-aceeasi-relatie-pe-care-o-are-Norvegia-cu-U Marea Britanie va beneficia de aceeasi relatie pe care o are Norvegia cu UE, care se bucura de acces deplin pe piata comunitara in schimbul acceptarii liberei circulatii a persoanelor, este dificil de incheiat atat din punct de vedere politic cat si practic.

- Advertisement -

In schimb, exista o preferinta pentru un acord comercial cu UE similar celui convenit de Elvetia. Tara Cantoanelor a ajuns la un acord care da anumitor sectoare, de exemplu firmelor de asigurari, acces deplin pe piata UE, in schimbul mentinerii reglementarilor la un nivel echivalent cu cel din blocul comunitar. Cu toate acestea, bancile elvetiene nu beneficiaza de un astfel de regim, astfel ca in relatiile lor cu UE trebuie sa opereze prin intermediul subsidiarelor londoneze.

Pozitia oficiala de negociere a guvernului de la Londra nu va fi dezvaluita decat la finele acestui an, dar sursele din apropierea acestui dosar au declarat pentru Financial Times ca premierul Theresa May vrea ca propunerile informale sa fie gata pana la inceputul toamnei, pentru a putea evalua atitudinea Scotiei, Tarii Galilor si Irlandei de Nord, precum si a oficialilor de la Bruxelles.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: