18.9 C
London
Saturday, July 2, 2022
18.9 C
London
Saturday, July 2, 2022

Marea Britanie, în topul preferințelor pentru tinerii români care vor să studieze

Universitățile și liceele din Marea Britanie rămân încă în topul preferințelor pentru tinerii români care vor să studieze în străinătate.

Cu împrumut sau cu bani de la părinți, mulți vor să prindă ultimul an în care condițiile de studiu au rămas neschimbate după Brexit. Danemarca și Olanda, unde taxele sunt ceva mai mici, ocupă următoarele poziții din topul preferințelor liceenilor români.

- Advertisement -

Mihai studiază de 2 ani Turism și Marketing la o universitate din Danemarca.

A ales să plece din România pentru că și-a dorit să aibă parte de mai multe oportunități, să cunoască oameni și să pună în practică tot ce învață la facultate.

Acum a venit în România la unul dintre cele mai mari târguri educaționale, ca să îi ajute pe alți tineri să își aleagă drumul potrivit.

Chiar dacă oferta țărilor ca Danemarca, Germania sau Olanda este una tentantă, iar taxele mai mici, de până în 2000 de euro pe an, mulți tineri încă vor să prinda ultimul tren spre Marea Britanie.

Dacă pentru studenți împrumutul acordat de stat este o opțiune, pentru liceeni, părinții sunt cei care susțin integral costul educațional și cazarea, care ajung la 40 de mii de lire pe an.

Chiar și cu asemenea costuri, mulți părinți vor să facă eforturi să le ofere copiilor lor un mediu mult mai competitiv.

La Târgul educațional internațional care a avut loc la București în acest sfârșit de săptămână au participat peste 70 de universități și licee din toată lumea.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: