5.2 C
London
Friday, October 22, 2021
5.2 C
London
Friday, October 22, 2021

Marea Britanie în faza de testare a unui posibil vaccin împotriva noului coronavirus

Oamenii de știință de la Universitatea Imperial College din Londra se află deja în faza de testare pe animale a unui posibil vaccin împotriva noului coronavirus, după accelerarea procesului său de elaborare de la ,,doi, trei ani până la doar 14 zile’’.

Deși acest vaccin nu va putea fi folosit la combaterea actualei epidemii de coronavirus care există în China, ar putea fi esențial în cazul declanșării unui nou focar.

- Advertisement -

Profesorul Robin Shattock, responsabil pentru cercetare, a declarat într-un interviu acordat postului Sky News că dacă va primi finanțarea necesară ar putea demara testele asupra oamenilor ,,în decurs de câteva luni’’: ,,focalizările convenționale durează în jur de doi- trei ani, înainte de a putea ajunge măcar în clinică’’, dar echipa de cercetare a putut să dezvolte un potențial vaccin în 14 zile.

Shattock a menționat că: „Nu va fi prea târziu dacă aceasta devine o pandemie și dacă circulă în întreaga lume. Încă nu știm prea multe despre epidemia în sine, așa că aceasta ar putea scădea în lunile de vară dacă este asemănătoare gripei. Este posibil să vedem un al doilea val la nivel global, iar dacă va apărea un vaccin ar fi într-adevăr important și chiar în măsură să rezolve această problemă.”

Oamenii de știință din China, Statele Unite, Australia și Europa fac toate eforturile necesare pentru a dezvolta un vaccin și colaborează între ei în efortul de a accelera procesul. 

Marea Britanie a promis 20 de milioane de lire sterline către CEPI, Coaliția pentru Epidemie pentru Pregătirea Inovațiilor, o agenție internațională înființată în 2017 pentru a face față crizelor de sănătate exact ca aceasta.

De asemenea, a alocat 20 milioane de lire sterline pentru cercetarea rapidă a coronavirusului aici, în Marea Britanie motivând că nu doar banii sunt importanți, ci și cercetarea.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: