12.1 C
London
Saturday, November 13, 2021
12.1 C
London
Saturday, November 13, 2021

Marea Britanie, în afara Uniunii Europene: “Fără un acord încă. Urmează 24 de ore cruciale”

Discuțiile care au început duminică seară la Londra între premierul britanic, David Cameron, și președintele în exercițiu al Consiliului European, Donald Tusk, nu au condus la vreun acord și vor continua pentru 24 de ore suplimentare care vor fi “cruciale” a anunțat reprezentantul UE, citat de AFP.

Fără un acord încă. Lucru intensiv în următoarele 24 de ore cruciale“, a scris el pe Twitter.

Donald Tusk “și-a dat acordul pentru 24 de ore suplimentare de discuții“, a scris la rândul său David Cameron tot pe Twitter.

- Advertisement -

Președintele Consiliului European a sosit la începutul după-amiezii la Londra împreună cu echipa sa de negociere: șeful său de cabinet, Piotr Serafin, secretarul general al Consiliului, Jeppe Tranholm-Mikkelsen, și directorul general al serviciului juridic, Hubert Legal.

Duminica seara, negocierile urmau să se concentreze pe o soluție alternativă propusă de Bruxelles la dorința Londrei de a impune un moratoriu de patru ani înainte de orice plată de ajutoare sociale către imigranții din UE care vin să lucreze în Marea Britanie. O solicitare considerată ‘discriminatorie‘ și care încalcă libera circulație a bunurilor și persoanelor, un principiu fondator al UE.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -
Sourceagerpres

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: