14.5 C
London
Wednesday, June 22, 2022
14.5 C
London
Wednesday, June 22, 2022

Marea Britanie: În 2035, roboţii pot deveni vecinii noştri

Studiul „Viitorul consumator inteligent de energie” a fost comandat de Smart Energy GB pentru a explora modul în care contoarele inteligente deschid calea pentru viitoarele inovații în Marea Britanie şi arată că peste 15 ani, roboții și dronele ne-ar putea hrăni, ar putea face curăţenie în casele noastre şi chiar ar fi capabili să le şi apere.

Studiul analizează modul în care tehnologia și dorinţele noastre ne vor schimba viața în 2035. Astfel, famillile ar putea mânca hrană concepută de inteligență artificială și ar putea folosi roboți pentru a-și spăla vasele și a face ordine în casele imprimate 3D.

- Advertisement -

Asistenții de inteligență artificială (AI) ar putea direcționa dronele de securitate în jurul proprietăților noastre complet automatizate. Mai departe, acestea vor investiga orice problemă legată de eventualii intruşi.

De asemenea, AI ne va ajuta să descoperim care sunt dispozitivele ce utilizează mai multă energie decât ar trebui.

Grădinile hidroponice vor fi la fel de populare datorită faptului că vor folosi setări activate de contoarele inteligente pentru a controla consumul de căldură și energie.

Plante şi legume cultivate în clădiri

Se urmăreşte astfel crearea mediului perfect pentru cultivarea plantelor şi a legumelor. În acest context, gospodăriile vor beneficia de modelele de date energetice de la contoarele inteligente. Ele vor semnala când mașinile de spălat și frigiderele vor avea probleme tehnice sau legate de consumul de energie.

Dezvoltările ecologice, alcătuite din blocuri de apartamente tipărite 3D, ar putea să apară în toată țară. Pentru a deveni independenţi energetic, se estimează că autoritățile locale vor oferi subvenții celor care au un venit scăzut.

Asta va ajuta familiile să instaleze noi panouri solare, convertoare de biomasă și unități de stocare a bateriilor pe proprietățile lor.

Astfel vor avea suficientă energie electrică pentru a satisface toate nevoile gospodăriei lor.

Vor fi şi cazuri în care vor putea vinde vecinilor energia electrică. În plus, serele cu instalații de energie regenerabilă finanțate prin granturi ar putea permite oamenilor să fructe și legume exotice care nu sunt originare din Marea Britanie.

Veste bună şi pentru cei cu maşini electrice

Mai mult, puterea panourilor solare ar putea permite șoferilor să-și încarce vehiculele electrice într-un mod cât mai prietenos cu mediul.

Studiul „Viitorul consumator inteligent de energie” a fost scris de Foresight Factory şi a fost dezvoltat printr-o analiză extinsă a tendințelor consumatorilor. Au fost folosite şi informaţiile experților din industria energetică.

Totodată, s-a apelat la expertiza firmei în dezvoltarea scenariilor pentru a schiţa o imagine a vieții britanicilor în 2035.

Smart Energy GB a creat o ilustrație în care este prezentată casa viitorului. Ea include tehnologiile durabile concepute pentru a revoluționa treburile cansnice și pentru a crea un stil de viață mai ecologic.

Dan Brooke, director executiv al companiei nonprofit Smart Energy GB, a declarat: „Suntem pe drumul către un viitor net zero și acest raport oferă o perspectivă fascinantă asupra modului în care viața noastră de zi cu zi va fi revoluționată în doar câțiva ani.

Se pune accent pe energie eoliană şi pe cea solară

Inteligența artificială, casele și aparatele inteligente vor putea reacționa la nevoile noastre și ne vor ajuta în viața noastră din ce în ce mai ocupată. Aceste schimbări se întâmplă acum în sectorul energetic și vor fi benefice atât pentru climă, cât și pentru noi, în calitate de consumatori.

Va fi mai multă energie regenerabilă eoliană și solară. Mașinile electrice vor fi utilizate pe scară largă și va fi mai puțină dependență de petrol, gaze și cărbune. Aceste inovații sunt la îndemână, iar fiecare contor inteligent instalat în Marea Britanie ne duce cu un pas mai aproape de sistemul energetic modern și eficient necesar pentru a permite acest viitor mai verde și mai inteligent.”

O creștere a datelor colectate de la contoare inteligente, cu acordul deplin al consumatorului, ar putea contribui la furnizarea unei imagini complete a bunăstării persoanelor în vârstă. Brățările inteligente sunt, de asemenea, incluse pentru a monitoriza starea de sănătate, în timp ce schimbările în tiparele de consum de energie ar putea ajuta la indicarea altor probleme de sănătate, conform The Sun.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: