18.2 C
London
Wednesday, August 25, 2021
18.2 C
London
Wednesday, August 25, 2021

Marea Britanie ia măsuri legate de eliberarea timpurie din închisoare pentru fapte de terorism

Premierul britanic Boris Johnson a afirmat luni că este timpul să se ia măsuri legate de eliberarea timpurie din închisoare pentru fapte de terorism, după ce un militant islamist a comis un atac cu cuţitul în Londra la câteva zile după ce ieşise din penitenciar, transmite Reuters.

Prezentăm un proiect legislativ pentru a stopa sistemul de eliberare automată anticipată, dar dificultatea este modul de aplicare în mod retroactiv pentru mulţimea de oameni care sunt eligibili în prezent”, a spus Johnson într-un discurs la Londra.

- Advertisement -

Credem că este timpul să luăm măsuri pentru a garanta că oamenii – indiferent de legea de care vorbim – din actualul val nu se califică în mod automat pentru eliberarea timpurie”, a explicat şeful executivului britanic.

Poliţia britanică a stabilit aproape cu certitudine identitatea agresorului împuşcat mortal duminică, după ce atacase cu cuţitul mai multe persoane, la Londra: bărbatul ucis de poliţişti este Sudesh Amman, eliberat recent din închisoare, după executarea unei condamnări pentru “infracţiuni teroriste legate de islam”.

Lucy D’Orsi, comisar adjunct al Poliţiei Metropolitane londoneze, a apreciat că atacul a fost un incident izolat, care s-a încheiat.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: