17.1 C
London
Sunday, June 19, 2022
17.1 C
London
Sunday, June 19, 2022

Marea Britanie extinde programul de testare. Toți cetățenii primesc două teste rapide pe săptămână

Toți cetățenii din Anglia vor avea acces la două teste rapide pentru coronavirus săptămânal, din această săptămână, în cadrul unei extinderi a programului de testare al guvernului, anunță BBC, citat de Mediafax.

Kituri care pot oferi rezultate în aproximativ 30 de minute vor fi disponibile gratuit la punctele de testare, farmacii și prin poștă.

- Advertisement -

Testele sunt deja oferite școlarilor și familiilor acestora, precum și celor care trebuie să plece de acasă pentru muncă.

Premierul britanic plănuiește astfel să relaxeze măsurile după ce s-a confruntat cu o reacție asupra ideii de „pașapoarte” bazate pe aplicații pentru a permite oamenilor intrarea în locuri aglomerate și evenimente.

Criticii programului spun că riscă să devină o risipă de bani „scandaloasă”.

Măsura vine într-o perioadă în care premierul Boris Johnson urmează să se întâlnească cu cabinetul pentru a semna următoarea etapă de eliminarede restricții în Anglia, care prevede redeschiderea magazinelor neesențiale, precum și finționarea teraselor puburilor și restaurantelor, din 12 aprilie.

Aplicația de testare și urmărire a telefonului va fi, de asemenea, actualizată, astfel încât, atunci când barurile și alte localuri își redeschid ușile, toată lumea dintr-un grup va trebui să se înregistreze, nu doar persoana principală, iar cei care au dat rezultate pozitive vor fi rugați să împărtășească alte locuri pe care le-au vizitat.

Testarea populaţiei este considerată o măsură absolut necesară pentru a nu periclita succesul campaniei naţionale de vaccinare din Marea Britanie, în contextul în care această ţară a început să relaxeze restricţiile antiepidemice, a declarat prim-ministrul Boris Johnson, potrivit Agerpres.

Johnson a salutat planul de a oferi tuturor teste începând cu 9 aprilie.

Testele rapide se adresează celor fără simptome Covid și pot fi luate acasă.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: