15.6 C
London
Monday, June 27, 2022
15.6 C
London
Monday, June 27, 2022

Marea Britanie este în criză din cauza lipsei forței de muncă

Sectorul alimentar din Marea Britanie se confruntă în prezent cu o provocare semnificativă: lipsa mâinii de lucru, transmite Bloomberg.

Industria alimentară britanică, deja afectată de un deficit de personal din cauza Brexitului şi a pandemiei, este acum forţată să lucreze la capacitate maximă pe măsură ce sunt eliminate restricţiile.

Procesatorii de carne sunt însă forţaţi să reducă producţia din cauza unui deficit de şoferi care perturbă livrarea de alimente către supermarketuri.

- Advertisement -

Depozitele şi fermele au şi ele probleme cu mâna de lucru, ceea ce riscă să perturbe livrările de alimente, în timp ce pub-urile şi restaurantele sunt forţate să îşi restricţioneze serviciile şi să majoreze salariile pentru angajaţii lor.

În fiecare zi trebuie să luptăm pentru a încerca să rezolvăm problemele apărute de-a lungul lanţurilor de aprovizionare. Vedem deja rafturi goale în unele părţi ale lanţului de aprovizionare cu alimente, în supermarketuri şi în sectorul ospitalităţii. Situaţia va continua. Vom vedea probleme intermitente pe întreg parcursul verii”, spune Shane Brennan, preşedintele Cold Chain Federation.

Aceste probleme au apărut odată cu Brexitul, care a limitat intrările de muncitori ieftini din Uniunea Europeană.

Problema s-a agravat în perioada pandemiei când mii de oameni din blocul comunitar au plecat din Marea Britanie.

Întreaga industria alimentară are probleme în acest moment. Am ajuns la un punct de disperare, se pare că ne îndreptăm spre un zid”, spune Nick Allen, director la British Meat Processors Association.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: