3.4 C
London
Saturday, November 27, 2021
3.4 C
London
Saturday, November 27, 2021

Marea Britanie este hotărâtă să ia măsuri împotriva banilor murdari

Marea Britanie este hotărâtă să abordeze problema fluxurilor ilegale de bani, a declarat luni un purtător de cuvânt al premierului Theresa May, în reacţie la un raport parlamentar potrivit căruia securitatea naţională a ţării este ameninţată de bani proveniţi din Rusia spălaţi în instituţii financiare britanice, relatează Reuters, citează economica.net.

Marea Britanie şi-a asumat un rol conducător în lupta globală împotriva finanţării ilegale, iar infractorii nu trebuie să aibă niciun dubiu că suntem pe urmele lor, ale activelor şi banilor lor“, a declarat presei purtătorul de cuvânt al Theresei May.

Suntem hotărâţi să eliminăm din Marea Britanie banii murdari şi pe cei implicaţi în spălarea de bani şi vom folosi toate puterile de care dispunem pentru a-i contracara pe cei care ne ameninţă securitatea“, a afirmat purtătorul de cuvânt, potrivit Reuters.

- Advertisement -

Bani proveniţi din Rusia şi ascunşi în active din Regatul Unit subminează reacţia guvernului de la Londra la politica externă agresivă a Moscovei, a arătat un raport al comisiei pentru afaceri externe a parlamentului britanic, preluat duminică de Reuters.

Dimensiunile daunelor pe care aceşti ‘bani negri’ le pot aduce intereselor de politică externă ale Regatului Unit depăşesc cu mult beneficiile tranzacţiilor ruseşti din City’, a declarat preşedintele comisiei, Tom Tugendhat.

Nu există nicio scuză pentru ca Regatul Unit să închidă ochii în timp ce cleptocraţii preşedintelui Putin şi cei care încalcă drepturile omului folosesc bani spălaţi prin intermediul Londrei pentru a ne corupe prietenii, pentru a ne slăbi alianţele şi pentru a eroda încrederea în instituţiile noastre“, a menţionat el.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: