11 C
London
Tuesday, November 30, 2021
11 C
London
Tuesday, November 30, 2021

Marea Britanie, este dependentă de imigranți

Planul lui David Cameron de a limita numărul străinilor care se mută în Marea Britanie ar putea costa 165 de miliarde de euro, aproape cât întreaga economie a României.

Această sumă a fost calculată de Consiliul Fiscal al Marii Britanii şi reprezintă datoria publică pe care guvernul de la Londra nu va putea să o mai şteargă dacă va limita imigraţia. Prin acest raport, Consiliul Fiscal recunoaşte impactul pozitiv pe care îl au românii, bulgarii, pakistanezii şi alţi imigranţi asupra economiei britanice.

Anul trecut, străinii stabiliţi în Marea Britanie au fost cu 318.000 mai mulţi decât persoanele care au plecat peste hotare. A fost cel mai ridicat grad al migraţiei nete din ultimii nouă ani şi, din totalul imigranţilor nou intraţi în Marea Britanie anul trecut, sub 7% au fost români şi bulgari.

- Advertisement -

[pull_quote_center]În trecut, a fost foarte uşor pentru unele companii să aducă forţă de muncă din străinătate în loc să pregătească pe termen lung forţa de muncă din ţară. Trebuie să facem mai multe ca să schimbăm această situaţie, ceea ce înseamnă să reducem cererea pentru forţa de muncă străină, iar asta face parte din planul nostru[/pull_quote_center] a declarat David Cameron, premierul Marii Britanii.

Premierul britanic, David Cameron, a prezentat zilele trecute un nou plan de limitare a imigraţiei. Vrea ca, pe termen lung, migraţia netă să ajungă la doar 100.000 de străini pe an. Va fi o greşeală costisitoare, avertizează Biroul pentru Responsabilitate Bugetară, echivalentul Consiliului Fiscal din România.

Potrivit Biroului, reducerea imigraţiei va afecta un alt plan important al guvernului: cel de reducere a datoriei publice, care în acest moment este la 80% din produsul intern brut.

Calculele Biroului de Responsabilitate Bugetară arată că la o migraţie netă de 225.000 de persoane pe an, datoria publică ar fi redusă până la 51% din PIB în următoarele două decenii. Dar, dacă planul lui David Cameron va fi aplicat, datoria ar urma să scadă mult mai încet, până la aproape 58% din PIB.

În banii de astăzi, diferenţa de ar fi de 120 de miliarde de lire sterline, adică 165 de miliarde de euro. În realizarea acestor calcule, Biroul spune că Marea Britanie are nevoie de taxele plătite de imigranţi. Fără acei bani, presiunea pe sistemul public de asigurări sociale va creşte, iar guvernul de la Londra va fi nevoit să rostogoleasă unele împrumuturi în loc să le achite.

Planul lui David Cameron de reducere a imigraţiei ar urma să îi afecteze pentru început doar pe străinii din afara Uniunii Europene care vor să se se mute în Marea Britanie. Dar, în acealaşi timp, politicienii britanici ar vrea să restricţioneze şi accesul europenilor printr-o modificare a principiului liberei circulaţii.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -
Sourcedigi24

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: