23.4 C
London
Wednesday, June 22, 2022
23.4 C
London
Wednesday, June 22, 2022

Marea Britanie: Doi români condamnați la ani grei de închisoare

Doi români care au obligat o tânără să lucreze ca damă de companie au fost condamnaţi la ani grei de închisoare în Anglia.

Florică Călin, de 60 de ani, a fost cel care a convins-o pe tânără să meargă să muncească în Anglia. I-a promis un loc de muncă bine plătit într-o fabrică, astfel că tânăra s-a îmbarcat în avion şi a ajuns în Liverpool, via Barcelona, în iunie 2018.

Cum era de aşteptat, tânăra a fost obligată din start să se prostitueze sub pretextul că trebuie să obţină banii necesari pentru a-şi achita drumul până în Anglia şi cazarea.

Întreaga situaţie a fost dată în vileag după ce tânăra a reuşit să pătrundă într-un magazin din Burnley, în noiembrie 2018, şi să ceară ajutor.

- Advertisement -

Cazul tinerei a ajuns în atenţia poliţiştilor, care au organizat o acţiune pentru a demasca întreaga grupare infracţională.

Ancheta a scos la iveală faptul că Florică Călin plătea anunţuri pe site-uri de specialitate pentru a găsi clienţi pentru tânăra obligată să se prostitueze.

De asemenea, ancheta a scos la iveală că tânăra era exploatată în localuri din Burnley, Preston şi Accrington.

Arestat şi pus sub acuzare pentru comiterea mai multor infracţiuni precum proxenetism, spălare de bani şi obstrucţionarea justiţiei, Florică Călin şi-a recunoscut faptele în speranţa că scapă cu o pedeapsă mai blândă.

Chiar şi aşa, magistraţii de la Curtea Coroanei din Preston l-au condamnat la 12 ani de închisoare, bărbatul fiind recidivist.

De altfel, Florică Călin a mai făcut închisoare în România şi în Spania pentru proxenetism.

El a fost arestat în Londra, în 2009, pentru trafic de persoane şi extrădat în Spania, unde a fost condamnat la nouă ani de închisoare.

Alături de Florică Călin, magistraţii de la Curtea Coroanei din Preston au condamnat-o la un an şi patru luni de închisoare pe Paula Colţatu, de 39 de ani, partenera de viaţă a lui Florică Călin.

Paula Colţatu a fost găsită vinovată de comiterea infracţiunilor de spălare de bani şi obstrucţionarea justiţiei.

Femeia le-a spus anchetatorilor că este, la rândul ei, doar o victimă a bărbatului de 60 de ani, însă ancheta a dezvăluit că nici vorbă de aşa ceva.

S-a stabilit că Paula şi Florică lucrau, de fapt, cot la cot. Paula a reuşit să fugă în România, după ce a fost pusă sub acuzare, dar a fost prinsă în baza unui mandat european de arestare şi readusă în Anglia pentru a-şi afla şi executa pedeapsa.

Victima lui Florică şi a Paulei, o femeie acum în vârstă de 36 de ani, s-a întors în România.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: