15.6 C
London
Sunday, June 26, 2022
15.6 C
London
Sunday, June 26, 2022

Marea Britanie: Doar 28 de persoane infectate după petrecerile din primăvară

Doar 28 de persoane dintre cele 58.000 care au participat la reuniunile de masă organizate în lunile aprilie şi mai în Marea Britanie în cadrul unor evenimente-pilot au fost testate pozitiv cu noul coronavirus, a anunţat Guvernul de la Londra, scrie BBC.

Pentru a putea să autorizeze din nou în vara acestui an evenimente de masă, guvernul condus de Boris Johnson a permis organizarea în primăvara acestui an a nouă mari evenimente cu măsuri anti-COVID-19 relaxate.

- Advertisement -

Printre acestea s-au aflat meciuri de fotbal pe stadionul Wembley, gala Brit Awards la O2 Arena din Londra, finala cupei mondiale de biliard şi mai multe evenimente la Liverpool – inclusiv o petrecere rave.

Toţi participanţii au trebuit să prezinte rezultate negative la teste COVID-19 realizate cu cel mult 24 de ore înaintea acelor evenimente, iar unele dintre ele nu impuneau nici norme de distanţare socială, nici obligativitatea de purtare a măştii sanitare.

Niciun focar important nu a fost identificat de echipele de sănătate publică şi de sistemele lor de monitorizare pentru niciunul dintre evenimente“, a anunţat Guvernul britanic.

Dintre persoanele testate pozitiv, 11 au fost identificate drept “potenţial” infectate în timpul unuia dintre evenimente, în timp ce alte 17 ar fi fost infectate în timpul unui eveniment sau într-o perioadă apropiată de acesta.

Guvernul britanic a subliniat totuşi că acele evenimente-pilot organizate în aprilie şi mai au avut loc într-o perioadă în care prevalenţa COVID-19 era “slabă” şi că nu toţi participanţii s-au supus apoi unor teste PCR, aşa cum le-au cerut autorităţile.

De atunci, numărul infectărilor a reînceput să crească în Marea Britanie, fenomenul fiind alimentat de varianta Delta a noului coronavirus, detectată iniţial în India şi care este mult mai contagioasă.

O a doua fază a acestor teste se desfăşoară în luna iunie şi include meciuri de la EURO 2020 pe stadionul Wembley şi cursa de cai Royal Ascott. Rezultatele acestor evenimente-pilot nu sunt deocamdată cunoscute.

Mai multe personalităţi britanice din industria spectacolelor, inclusiv muzicianul Peter Gabriel şi compozitorul Andrew Lloyw Webber, s-au declarat frustrate din cauza restricţiilor anti-COVID-19 prelungite şi au demarat joi o acţiune în justiţie pentru a forţa Guvernul de la Londra să facă publice rezultatele furnizate de programul evenimentelor-pilot organizate cu spectatori.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: