15.6 C
London
Monday, June 27, 2022
15.6 C
London
Monday, June 27, 2022

Marea Britanie: Deficit uriaş de şoferi de camioane

Marea Britanie s-ar putea confrunta cu lipsa unor alimente de pe rafturile supermarketurilor, din cauza unui deficit de peste 100.000 de şoferi de camioane de mărfuri de mare tonaj, provocat de impactul pandemiei de Covid-19 şi de Brexit, au avertizat lideri din industrie.

Într-o scrisoare trimisă prim-ministrului Boris Johnson pe 23 iunie, aceştia au solicitat intervenţia sa personală pentru a permite accesul la forţa de muncă europeană prin introducerea vizelor de lucrător temporar pentru şoferii de vehicule de mare tonaj şi adăugarea acestora la o listă de locuri de muncă neocupate.

- Advertisement -

Aceştia au avertizat că, fără ajutorul guvernului, lanţurile critice de aprovizionare ale Marii Britanii riscă ”eşecul la un nivel fără precedent şi de neimaginat”.

Supermarketurile raportează deja că nu primesc stocurile de alimente aşteptate şi, ca rezultat, există o pierdere considerabilă de mărfuri”, a declarat Richard Burnett, directorul executiv al Asociaţiei de transport rutier, care a coordonat redactarea scrisorii, potrivit Reuters.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: