12.4 C
London
Tuesday, June 21, 2022
12.4 C
London
Tuesday, June 21, 2022

Marea Britanie: Decizia finală pentru ridicarea restricțiilor saptămâna viitoare pe 12 iulie

Un anunț al Downing Street 10 surprinde lumea: premierul britanic Boris Johnson a anunțat ridicarea a unei mari părți din restricțiile de pandemie, chiar dacă la orizont este noul val de infectări cu varianta Delta.

Premierul a precizat că ridicarea restricțiilor se va produce de pe 19 iulie, cu condiția ca săptămâna viitoare, pe 12 iulie, Guvernul să ia decizia finală în acest sens.

Johnson a dat detalii privind planul său de ridicare a restricțiilor.

- Advertisement -

Printre măsuri sunt renunțarea la mască, dar și la distanțare și contactul social, se renunță la recomandarea de a lucra de acasă, menținându-se recomandarea, dare nu obligația de a se purta masca de protecție în locurile aglomerate.

De asemenea, vor fi măsuri de renunțare le restricții privind școlile, călătoriile și izolarea la domiciliu, cluburile de noapte se redeschid şi nu vor exista limite privind capacitatea unităţilor din domeniul ospitalităţii, nici în cazul reuniunilor private.

Dar, atenție, premierul britanic propune un răgaz de două săptămâni, ca un test pentru a vedea dacă vaccinarea rapidă oferă suficientă protecţie la amenințarea variantei Delta a coronavirusului.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: