3 C
London
Friday, November 5, 2021
3 C
London
Friday, November 5, 2021

Marea Britanie construieşte un gard pentru a opri afluxul de imigranţi ilegali

Marea Britanie urmează exemplul Ungariei şi construieşte un gard pentru a opri afluxul de imigranţi ilegali.

Construcţia va avea aproape 3 metri înălţime şi se va întinde pe o distanţă de 3,2 kilometri.

Denumit “Inelul de Oţel“, gardul de securitate va fi construit în jurul terminalului Coquelles din Franţa, al Eurotunelului, unde un mare număr de imigranţi urcă ilegal în trenuri pentru a ajunge în Marea Britanie.

- Advertisement -

Lucrările vor începe în această săptămână şi vor fi finalizate la finalul lunii iulie, potrivit ministrului de Imigraţie James Bronkensire, informează express. co.uk.

Acelaşi gard a mai fost folosit pentru a proteja evenimente importante precum Summitul NATO de anul trecut din Newport, Wales sau Jocurile Olimpice din 2012, arată sursa citată.

Acum însă autorităţile speră să oprească maşinile şi camioanele care pleacă din Coquelles, dar şi călătorii clandestini, disperaţi să ajungă în UK. Măsura vine după ce s-a constatat că numărul imigranţilor ilegali care intră în Marea Britanie s-a dublat.

Duminică, secretarul de stat în Ministerul de Interne Theresa May a spus că vrea să trimită “un mesaj foarte clar” celor care vor să ajungă pe cale ilegală în Marea Britanie. [pull_quote_center]Lucrăm îndeaproape cu autorităţile franceze pe această problemă. Lucrăm la o serie de măsuri pentru a creşte securitatea în jurul portului. Facem schimbări la Calais pentru a creşte securitatea şi vom instala şi un gard la Coquelle, la intrarea Tunelului[/pull_quote_center] , a afirmat Theresa May.

Ungaria a decis în urmă cu două săptămâni să închidă “fizic” graniţa cu Serbia şi intenţionează să construiască un gard înalt de patru metri de-a lungul celor 175 de kilometri de graniţă comună între cele două ţări.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -
Sourcegandul

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: