6.6 C
London
Thursday, January 27, 2022
6.6 C
London
Thursday, January 27, 2022

Marea Britanie a câştigat 25 de miliarde de euro de pe urma imigranţilor din UE

[quote_box_center]Marea Britanie a câştigat, în perioada 2001-2011, 25 de miliarde de euro de pe urma imigranţilor din UE,arată un studiu al Centre for Research and Analysis of Migration.[/quote_box_center]

Banii sunt diferenţa între taxele plătite de cetăţenii UE care au emigrat în Marea Britanie şi beneficiile sociale de care au beneficiat imigranţii. Este dovada ştiinţifică a faptului că bugetul Regatului Unit nu a fost sărăcit, ba dimpotrivă a avut de câştigat de pe urma străinilor originari din UE stabiliţi acolo.

- Advertisement -

Economia britanică a beneficiat cel mai mult de pe urma imigraţiei din ţările UE-15, care au contribuit la taxele din Regat cu sume cu 64% mai mari decât sumele primite ca beneficii sociale.

[pull_quote_center]Chiar şi imigranţii din cele 10 state central şi est europene, noi membre ale UE, au contribuit mai mult decât au primit de la bugetul Marii Britanii: sumele date, prin taxe, sunt cu 12% mai mari decât sumele primite din beneficii.[/pull_quote_center]

Studiul mai arată că imigranţii au căutat şi au obţinut un loc de muncă şi au fost mai educaţi decât băştinaşii britanici. 4 din 5 est-europeni au găsit un loc de muncă, spre deosebire de 70% dintre britanici şi dintre imigranţii dn vechile state membre UE (UE-15).

Şi în ceea ce priveşte gradul de educaţie, imigranţii au ieşit în avantaj: 62% din imigranţii din UE-15 au studii superioare şi 25% dintre cei veniţi din cele 10 noi state membre, proporţii mai mari decât proporţia de britanici cu studii superioare, care este de 24%.

În plus, imigranţii au contribuit – în deceniul studiat – cu 10% mai mult decât britanicii la bugetul Regatului Unit, în timp ce contribuţiile imigranţilor din celelalte părţi ale lumii au fost cu aproape 9% mai mici.

Studiul apare într-o perioadă delicată în marea britanie, o perioadă pre-electorală, în care imigraţia este o temă fierbinte. Premierul David Cameron se află sub presiunea conservatorilor să limiteze imigraţia, pentru a contracara avansul partidului eurosceptic UKip, care – pe o retorică antiimigraie – ia din electoratul conservator.

Liderii europeni, în frunte cu Angela Merkel, l-au avertizat pe premierul britanic că libertatea de mişcare în UE – unul dintre principiile fundamentale – este nenegociabil şi că nu vor fi acceptate cote de imigraţie.

În campanii electorale, cum a fost cazul şi în Germania, s-a vorbit foarte mult despre “turismul beneficiilor sociale”, est-europenii fiind acuzaţi că imigrează pentru a beneficia de sistemele statelor occidentale.

Ca urmare, şi Germania, dar şi Marea Britanie, au înăsprit condiţiile în care imigranţii din UE pot solicita ajutoare sociale.

[pull_quote_center]Totuşi, studii anterioare a demonstrat că nu există o dovadă clară care să arate că turismul pentru beneficii sociale este un fenomen european.[/pull_quote_center]

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: