15.3 C
London
Sunday, October 17, 2021
15.3 C
London
Sunday, October 17, 2021

Marea Britanie “câinii sunt dresaţi să depisteze persoanele infectate cu noul coronavirus” (video)

Cele trei instituţii plănuiesc să înceapă testarea câinilor în detectarea pacienţilor cu noul coronavirus cât de curând. Dr. Claire Guest, directoarea organizaţiei caritabile a declarat că, iniţial, testele vor stabili cum să fie dresaţi câinii pentru a detecta corect, dar şi în siguranţă, virusul, scrie ITV.

Noi suntem convinşi că, în principiu, câinii sunt capabili să detecteze COVID-19,” a spus Dr. Guest.

- Advertisement -

La începutul pandemiei cercetătorii au fost reticenţi la un asemenea program deoarece exista posibilitatea ca noul coronavirus să poate fi transmis de la animal la om şi invers.

Lucrurile s-au schimbat, însă, de când Organizaţia Mondială a Sănătăţii a anunţat că animalele de companie, precum câinii şi pisicile, nu transmit acest virus.

Acum, cercetătorii speră că, dacă acest program are reuşită, chiar şi persoanele asimptomatice vor putea fi detectate de către „doctorii” canini.

Conform statisticilor din ultima săptămână, aceştia ar putea reprezenta aproximativ 25% din toate cazurile de COVID-19. Iar, experţii din întreaga lume spun că cheia înfrânării pandemiei este testarea oamenilor la scară largă, la nivel global, nu doar în anumite ţări.

Nu este pentru prima dată când oamenii apelează la câini pentru a detecta unele afecţiuni medicale precum malaria, cancerul, boala Parkinson, epilepsia sau diabetul.

De zeci de ani cei mai buni prieteni ai omului ne-au „împrumutat” abilităţile lor olfactive, mult mai dezvoltate decât ale noastre, pentru a-i identifica pe cei ce aveau nevoie de ajutor medical.

Mai multe studii au demonstrat, chiar, că prietenii noştri canini pot detecta, prin miros, malaria la un nivel de acurateţe mai ridicat decât cel impus de standardul de diagnosticare al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.

Altfel spus, câinii pot diagnostica anumite boli mai bine chiar decât doctorii. 

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: