6.6 C
London
Thursday, January 27, 2022
6.6 C
London
Thursday, January 27, 2022

Marea Britanie, avertizată de Comisia Europeană în cazul ieșirii din UE

[quote_box_center]Dorinţa premierului britanic de a organiza un referendum privind eventuala ieşire a Regatului Unit din UE stârneşre îngrijorarea Bruxelles-ului. Preşedintele în exerciţiu al Comisiei Europene a declarat că o astfel de iniţiativă este o greşeală istorică şi că Marea Britanie s-ar descurca foarte greu fără partenerii săi europeni.[/quote_box_center]

Ar fi o greșeală istorică dacă Marea Britanice ar alege să se îndepărteze de aliații săi din Europa Centrală și de Est, după ce a fost unul dintre cei mai importanți susținători ai integrării acestor state“, a declarat Jose Manuel Barroso, președintele în exercițiu al CE.
Sub presiunea euroscepticilor din tabăra sa conservatoare și a partidului eurofob UKIP, premierul David Cameron a promis că va renegocia termenii relației Marii Britanii cu Uniunea Europeană. Mai mult, premierul de la Londra a promis să organizeze anul viitor, dacă va fi reales, un referendum privind eventuala ieșire a Regatului Unit din UE în 2017. În replică, Jose Manuel Barroso a declarat că multe dintre demersurile Marii Britanii ar fi fost sortite eșecului dacă nu s-ar fi bucurat de concursul partenerilor europeni.

- Advertisement -

Ar fi putut Marea Britanie să impună sancțiuni economice Rusiei, fără ca și alții să depună eforturi în această direcție?“, a adăugat Jose Manuel Barroso, președintele în exercițiu al CE.
Președintele în exercițiu al Comisiei Europene a declarat că instituția pe care o conduce a fost întotdeauna pregătită să participe la discuții constructive, însă a amintit că schimbările trebuie să fie acceptate de toate țările.

[pull_quote_center]Jose Manuel Barroso dezaprobă și planul autorităților din Londra, care vor să introducă noi măsuri pentru limitarea numărului imigranților europeni ce vin la muncă în Marea Britanie.[/pull_quote_center]

Președintele în exercițiu al Comisiei Europene a avertizat că planul este discriminatoriu și intră în contradicție cu reglementările comunitare.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: