19 C
London
Monday, June 27, 2022
19 C
London
Monday, June 27, 2022

Marea Britanie are un nou print, Kate Middleton a nascut al treilea copil

Al şaselea nepot al reginei Elizabeth a II-a, s-a născut la ora locală 11.01. Copilul a avut la naştere – la care ducesa de Cambridge a fost asistată de soţul său, prinţul William – greutatea de aproximativ 3,8 kilograme.

Ducesa de Cambridge şi bebeluşul se simt bine, potrivit informaţiilor publicate pe contul de Twitter al Palatului Kensington, reşedinţa oficială a acestora.

Kate Middleton a născut al treilea copil al cuplului, un băiat. Ducesa de Cambridge a adus pe lume copilul în același spital în care i-a născut și pe primii doi, aripa Lindo a spitalului St Mary din Londra.

- Advertisement -

Data nașterii a fost ținută în secret la fel ca și sexul bebelușului care a devenit astfel al cincilea în ordinea moștenirii tronului Marii Britanii după prințul Charles, prințul William, prințul George și prințesa Charlottet.

Palatul Kensington a anunțat pe 4 septembrie 2017 că ducii de Cambridge așteaptă un nou copil. Pe 17 octombrie, Palatul Kensington a confirmat pe Twitter că noul bebeluș regal va veni pe lume în luna aprilie, iar presa britanică a scris ulterior că s-ar putea naște în Ziua Sfântului Gheorghe pe 23 aprilie.

Protocolul asociat unui astfel de eveniment respectă reguli bazate uneori pe tradiţii ancestrale:

  • Regina și cei mai apropiați membri ai familiei regale vor fi primii anunțați de venirea pe lume a copilului și care este sexul acestuia.
  • Supuşii Majestăţii sale vor fi anunţaţi printr-o proclamaţie semnată de doctorii regali şi pusă pe un şevalet special, amplasat în curtea Palatului Buckingham. În același timp se va publica un comunicat pe paginile de Twitter şi Facebook.
  • Vestea va fi salvată cu salve de tun – 62 din Turnul Londrei şi 41 din Green Park – iar steagul Regatului Unit va fi înălţat pe toate clădirile oficiale.
  • Guvernatorii generali ai tuturor statelor din Commonwealth vor fi anunțați de secretarul privat al Reginei
  • Numele copilului nu va fi anunțat imediat după naștere. Se poate aștepta de la câteva zile – cum a fost cazul prinților George și Charlotte – până la o lună – cum a fost cazul prințului Charles.
  • Copilul va primi automat titlul de prinț/prințesă și toată lumea i se va adresa cu “Alteţă Regală”
  • Copilul va fi botezat în ritul Bisericii Anglicane, într-o replică a rochiei de dantelă şi satin purtată de fiica cea mai mare a Reginei Victoria în 1841. Originalul nu mai este folosit din 2004 pentru a-l salva de uzură.
  • Cel mai probabil copilul va fi botezat de Arhiepiscopul de Canterbury în capela regală a Palatului St James, cu apă din râul Iordan – unde Iisus a fost botezat de Ioan Botezătorul, potrivit Evangheliei – turnată într-un vas de argint gravat cu crini de apă, folosit de mai multe generaţii de familia regală.
  • Bebeluşii regali au, de obicei, mai mulţi naşi. George are şapte, iar prinţesa Charlotte, cinci.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: