11.6 C
London
Sunday, October 24, 2021
11.6 C
London
Sunday, October 24, 2021

Marea Britanie are o “armată” de voluntari care ajută la lupta cu coronavirusul

Peste 700.000 de oameni s-au oferit voluntari în Marea Britanie pentru a ajuta sistemul public de sănătate în lupta cu coronavirusul Printre voluntari se numără şi un cunoscut arbitru din Premier League, Anthony Taylor Voluntarii vor ajuta la transportul cumpărăturilor, medicamentelor şi a pacienţilor vulnerabili

Apelul la acţiune a fost lansat de ministrul Sănătăţii din Regatul Unit, Matt Hancock, care a cerut oamenilor să îşi doneze o parte din timpul liber pentru a-i ajuta pe cei 1,5 milioane de oameni aflaţi în categoria la risc, izolaţi în case timp de 12 săptămâni.

Ţinta guvernului a fost de 250.000 de voluntari, dar răspunsul a fost peste aşteptări. O jumătate de million de oameni s-a înscris în primele 24 de ore.

- Advertisement -

Printre cei care au ieşit în faţă este şi un cunoscut arbitru din Premier League, Anthony Taylor, inspirat de munca surorii lui, o asistentă medicală.

Cu sora mea fiind atât de implicată în prima linie de luptă, măcar atât pot face şi eu, iar acum înţeleg cu ce are de-a face şi cum se simte când pleacă de la serviciu”, a declarat Taylor.

În Marea Britanie, orice persoană cu vârsta peste 18 ani, sănătoasă şi asimptomatică, se poate înscrie voluntar pentru a ajuta sistemul de sănătate publică.

Cei acceptaţi pot să ajute la livrarea cumpărăturilor către persoanele vulnerabile, să transporte pacienţi către şi de la spital, să ducă medicamente şi echipamente la unităţile medicale şi să ţină legătura prin telefon cu persoanele izolate.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: