9 C
London
Monday, November 15, 2021
9 C
London
Monday, November 15, 2021

Marea Britanie are mai multi tineri someri si fara educatie decat Romania

Marea Britanie a devenit una dintre tarile occidentale cu o rata importanta a tinerilor fara loc de munca si fara educatie, potrivit unei analize a performantei tinerilor in Europa, “o situatie mai rea decat in Romania si Bulgaria”.

Doar patru state din Uniunea Europeana, si anume Portugalia, Spania, Italia si Malta, au avut o rata mai mare de tineri fara educatie si fara experienta de munca, iar 12 tari din Uniune au depasit Marea Britanie in decurs de cinci ani, intre care Franta, Germania, Belgia, Olanda si Irlanda.

Pana si Romania si Bulgaria au depasit Marea Britanie in privinta proportiei de tineri cu o educatie decenta si sanse de a obtine un loc de munca”, afirma publicatia, referindu-se la un studiu european.

Aproape unul din cinci baieti britanici in varsta de 18 ani si una din sase fete sunt someri si fara educatie. Pe de alta parte, potrivit datelor Departamentului pentru Munca si Pensii, 1,5 milioane de persoane din Marea Britanie nu au muncit nici macar o singura zi in viata lor.

Dintre aceste persoane, 600.000 au varsta sub 25 de ani.

- Advertisement -

Ultimele date Eurostat cu privire la evolutia situatiei tinerilor fara educatie din tari ale Uniunii, releva proportia populatiei cu varsta cuprinsa intre 20 si 24 de ani, din fiecare stat al Uniunii, care nu studiaza sau nu participa la cursuri de formare profesionala, avand doar minimul de educatie oferit de scoala secundara. In tarile mai bogate, o proportie importanta a acestor tineri nu au nici locuri de munca.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: