10.9 C
London
Saturday, January 29, 2022
10.9 C
London
Saturday, January 29, 2022

Marea Britanie anunţă noi sancţiuni pentru Volkswagen

Marea Britanie ar putea revizui sistemul acordării de subvenţii pentru motoarele diesel, afirmă premierul David Cameron, criticând dur grupul german Volkswagen pentru softul de manipulare a emisiilor poluante.

Grupul Volkswagen a greşit încălcând reglementările poluante“, a declarat David Cameron într-un interviu acordat publicaţiei The Sunday Telegraph.

Nu putem exclude posibilitatea reexaminării acordării subvenţiilor pentru motoare diesel

În anul 2001, premierul britanic de la acea vreme, Gordon Brown, a introdus taxe mai mici pentru vehiculele cu motoare diesel înmatriculate în Marea Britanie, sub argumentul că ar fi poluat mai puţin. Eliminarea acestor facilităţi ar putea avea un impact major asupra industriei auto.

- Advertisement -

Miercuri, Guvernul Franţei a anunţat că va cere grupului auto Volkswagen rambursarea subvenţiilor acordate pentru fabricarea de vehicule prezentate ca fiind conforme cu standardele de protecţie a mediului.

Volkswagen a anunţat săptămâna trecută că circa 11 milioane de automobile ale grupului, la nivel mondial, sunt afectate de scandalul emisiilor poluante. Scandalul a izbucnit după ce Agenţia americană pentru Protecţia Mediului (EPA) a acuzat VW că a instalat sisteme electronice speciale pe unele autoturisme diesel pentru a evita standardele federale din SUA în materie de emisii, expunând cetăţeni americani la gaze poluante.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: