4.7 C
London
Sunday, January 23, 2022
4.7 C
London
Sunday, January 23, 2022

Marea Britanie alocă 150 de milioane de lire pentru dotarea autostrăzilor

Autoritatea care administrează autostrăzile în Marea Britanie testează posibilitatea dotării drumurilor publice naţionale cu tehnologie de ultimă generaţie pentru monitorizarea traficului şi realizarea comunicării instantanee cu şoferii sau cu autorităţile publice în cazul unor accidente, blocaje de trafic sau pentru semnalarea altor probleme, scrie digitaltrends.com.

Agenţia Highways England va cheltui 150 de milioane de lire sterline pentru acest proiect.

Planul include testarea unui sistem radar la tunelul Handheld din Surrey (sud-estul Angliei).

Sistemul va monitoriza traficul şi va anunţa centrele de control ale autostrăzii asupra eventualelor probleme apărute într-un interval de câteva secunde, potrivit publicaţiei Autocar.

- Advertisement -

În plus, agenţia va testa vehicule modificate care vor fi capabile să primească informaţii actualizate despre trafic în timp ce rulează pe drumurile publice. O baterie de teste va fi desfăşurată pe o porţiune de drum care leagă Londra de Kent. Sistemul va putea transmite şoferilor şi rute alternative în cazul unor blocaje sau accidente petrecute în zona de testare.

Tehnologia care permite maşinilor să comunice cu mediul înconjurător cucereşte tot mai mult teren. Modelul 2017 al Mercedes-Benz Clasa E va include un sistem care va permite maşinii să primească avertizări de la alte maşini care posedă acelaşi echipament tehnologic de comunicare.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: