12.7 C
London
Friday, May 14, 2021

Marea Britanie: Al doilea val poate duce la o “catastrofă națională”

- Advertisement -

Marea Britanie se confruntă cu riscul unui al doilea val de infectări cu noul coronavirus în această iarnă, au avertizat doi dintre cei mai importanți consilieri științifici ai guvernului.

Jeremy Farrar, membru al grupului științific consultativ pentru situații de urgență, a prezis că un adevărat al doilea val va veni în octombrie și noiembrie”, potrivit Mirror.co.uk.

- Advertisement -

El a avertizat că următoarele trei luni sunt absolut critice pentru a preveni o „catastrofă națională”, după ce virusul a făcut deja peste 50.000 de victime”. Fără o infrastructură de bază, a spus el, ar putea avea loc o revenire foarte urâtă” a COVID-19.

De asemenea, fostul consilier științific Mark Walport, a avertizat că există un „risc semnificativ” de apariție a unui nou val de infectări, mai ales că răspândirea virusului este favorizată de vremea rece și umedă.

10 milioane de infectări la nivel mondial

A fost depășit pragul de 10 milioane de cazuri de infectare cu noul coronavirus, potrivit unui bilanț realizat de AFP, fapt care demonstrează o accelerare a pandemiei de COVID-19, pe fondul temerilor legate de un “al doilea val” de infectări.

Cel puţin 10,412,421 cazuri de infectare, inclusiv 508,228 de decese, au fost recenzate, mai ales în Europa, continentul cel mai afectat – cu 2,429,234 de cazuri şi 191,026 de decese -, dar şi în Statele Unite – 2,681,811 de cazuri şi 128,783 de decese.

Pandemia de COVID-19 progresează cel mai rapid în această perioadă în America Latină, cu peste 400.000 de cazuri recenzate în ultimele şapte zile.

Numărul cazurilor declarate pe plan mondial s-a dublat în intervalul 21 mai – 28 iunie şi peste 1 milion de noi cazuri de COVID-19 au fost înregistrate în ultimele şase zile.

La nivel global, a fost nevoie de 94 de zile între momentul anunţării primului caz în China şi recenzarea primului milion de infectări.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Related news