12.5 C
London
Wednesday, November 10, 2021
12.5 C
London
Wednesday, November 10, 2021

Marea Britanie adoptă noi restricții, care pot dura 6 luni (video)

Marea Britanie a atins ”un punct de cotitură periculos”, consideră premierul britanic Boris Johnson, după ce țara sa a raportat peste 4.300 de cazuri noi de COVID-19 în ultimele 24 de ore.

În acest context, au fost stabilite noi restricții, care ar putea dura până la șase luni, informează BBC.

- Advertisement -

Explozia numărului de cazuri noi de coronavirus din Marea Britanie a provocat un val de îngrijorare, iar experții se așteaptă la un număr uriaș de infectări zilnice pentru jumătatea lunii octombrie, dacă nu se iau măsuri: 50.000 de cazuri noi pe zi.

În ultimele două săptămâni, internările în spital s-au dublat, iar COVID-19 este posibil să se răspândească mai repede iarna. Deci acesta este momentul în care trebuie să acționăm”, a avertizat Boris Johnson.

Îmi pare rău să o spun, dar, la fel ca Spania și Franța și multe alte țări, am ajuns și noi la un moment de cotitură periculos.

Premierul britanic Boris Johnson: Johnson a precizat că, în această situație, a fost necesară adoptarea unor măsuri noi, care au fost ”judecate cu atenție”, pentru a obține reducerea răspândirii coronavirusului, dar, în același timp, să permită oamenilor să își continue viața cu ”daune minime”.

Cine va fi prins că nu poartă mască va fi amendat cu 200 de lire sterline la prima abatere.

Printre noile măsuri luate de guvernul britanic se numără:

  • amenzile pentru nepurtarea măștii sau pentru adunarea în grupuri mai mari de șase persoane vor crește până la 200 de lire sterline, la prima abatere.
  • în toate puburile, barurile și restaurantele, oamenii vor putea fi serviți doar la masă. Livrările de mâncare nu vor fi afectate.
  • angajații care lucrează la birou vor trebui să lucreze de acasă, acolo unde este posibil.
  • întoarcerea spectatorilor la competițiile sportive nu va mai avea loc de la 1 octombrie.
  • măștile de protecție trebuie purtate de angajații magazinelor, de șoferii de taxi și de pasageri.
  • ca excepție de la „regula celor șase”, sporturile de echipă din săli, care implică chiar sub 6 persoane, vor fi automat oprite.

Totodată, guvernul britanic a precizat că școlile, liceele și universitățile vor rămâne deschise, fiindcă nu se dorește o revenire la carantina totală instituită acum patru luni.

De asemenea, Boris Johnson a atras atenția că, dacă se va stabili că noile măsuri nu vor da randamentul scontat, ar putea fi aplicate chiar „restricții semnificativ mai importante”.

Potrivit presei din Marea Britanie, premierul Marii Britanii a mai afirmat că Guvernul va oferi Poliției şi autorităților locale finanțarea suplimentară de care au nevoie, „pentru o prezență mai mare a poliției pe străzi și opțiunea de a atrage sprijin militar acolo unde este necesar”.

De la debutul pandemiei, Marea Britanie a înregistrat în total 41.788 de decese de COVID-19, a informat Centrul European de Prevenire și Control al Bolilor.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: