19.7 C
London
Wednesday, June 29, 2022
19.7 C
London
Wednesday, June 29, 2022

Marea Britanie acuză Rusia că este în spatele marilor atacuri cibernetice din întreaga lume

Marea Britanie a acuzat Serviciul de Informații Militare al Rusiei că a condus o serie de atacuri cibernetice care au avut ca scop subminarea democrațiilor occidentale, prin semănarea confuziei în toate domeniile, de la sport la transport și alegerile prezidențiale din 2016 din SUA.

Evaluarea britanică este bazată pe activitatea Centrului Național de Securitate Cibernetică (CNSC).

Aceasta arată că Serviciul de Informații Militare din Rusia (GRU) a stat în spatele mai multor atacuri cibernetice, folosind o rețea de hackeri pentru a răspândi confuzie în întreaga lume.

Anunturi pentru romani in UK –
Promoveaza-ti afacerea intr-un mod inedit.
http://anunturiuk.com/
- Advertisement -

GRU, potrivit autorităților de la Londra, a fost aproape sigur în urma atacurilor din 2017 ale BadRabbit și ale Agenției Mondiale Anti-Doping din 2017, a hack-ului Comitetului Național Democrat (DNC) în 2016 și a furtului de e-mailuri de la un post de televiziune din Marea Britanie în 2015, scrie Mediafax.

Acţiunile GRU sunt nesăbuite şi nediscriminatorii: încearcă să submineze şi să intervină în alegerile din alte ţări”, a declarat ministrul britanic de Externe Jeremy Hunt.

Mesajul nostru este clar, împreună cu aliaţii noştri, vom expune şi vom răspunde la încercările GRU de a submina stabilitatea internaţională”, a spus Hunt. Marea Britanie consideră că guvernul rus este responsabil pentru atacuri.

Deși mai puțin cunoscut decât KGB-ul de odinioară puternic al URSS, GRU a jucat un rol major în unele dintre cele mai importante evenimente ale secolului trecut, de la criza rachetelor cubaneze până la anexarea Crimeei.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: