8.8 C
London
Tuesday, March 29, 2022
8.8 C
London
Tuesday, March 29, 2022

Marea Britanie: ‘Acest virus periculos nu a dispărut. Trebuie să luăm lucrurile în serios’

David Nabarro, expert în cadrul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), a avertizat marţi că este “prematur” să se vorbească de o “relaxare masivă” a restricţiilor în Marea Britanie, în pofida avansului campaniei de vaccinare, relatează EFE.

În declaraţii acordate emisiunii ”Today” a postului Radio 4 al BBC, Nabarro a subliniat că “pandemia avansează în mod feroce în întreaga lume” şi că nu a trecut încă ceea ce este mai rău.

- Advertisement -

Premierul britanic, Boris Johnson, a confirmat luni că va anula măsurile restrictive, astfel încât purtarea măştii sau menţinerea distanţării fizice vor deveni opţionale, dar a cerut populaţiei să se comporte cu precauţie.

Expertul OMS a precizat că decizia guvernului “nu se potriveşte” cu poziţia pe care o avea Marea Britanie în urmă cu câteva luni când anunţa că va face eforturi “pentru a preveni ca oamenii să se îmbolnăvească în număr mare, în parte din cauza riscului de deces sau a riscului de a suporta efectele post-COVID-19 o lungă perioadă de timp“.

Nabarro a adăugat că acceptă faptul că vaccinarea a schimbat lucrurile, dar că este “prematur să se vorbească de o relaxare masivă sau de libertate când curba epidemiologică este puternic ascendentă“.

Acest virus periculos nu a dispărut, variantele sale revin şi îi ameninţă pe cei care nu s-au vaccinat, trebuie să luăm lucrurile în serios“, a reiterat el.

Din data de 19 iulie, cluburile şi discotecile se vor redeschide şi nu vor mai fi impuse limite de acces în teatre şi cinematografe, iar companiile vor decide dacă angajaţii vor continua să lucreze de acasă.

Marea Britanie a vaccinat cu prima doză 87,2 % din populaţia adulta, în timp ce 66,2 % dintre adulţi au primit ambele doze de vaccin anti-COVID-19.

Potrivit datelor oficiale, în ultimele 24 de ore s-au înregistrat 34.471 noi contagieri şi 6 decese asociate COVID-19.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: