14.8 C
London
Monday, June 27, 2022
14.8 C
London
Monday, June 27, 2022

Marea Britanie a vaccinat jumătate din populația adultă

Peste jumătate din populaţia adultă din Marea Britanie, respectiv peste 27,6 milioane de persoane, a fost vaccinată împotriva Covid-19 cel puţin cu prima doză de vaccin, potrivit datelor oficiale publicate duminică, după un record de 844.285 de doze administrate atins în ziua precedentă, transmite Reuters.

Circa 2,2 milioane de oameni au fost vaccinaţi cu ambele doze de vaccin, informează News.ro.

- Advertisement -

Acest efort de echipă uriaş arată ce are Marea Britanie mai bun”, a scris pe Twitter secretarul pentru Sănătate, Matt Hancock.

Premierul Boris Johnson a cerut tuturor să accepte vaccinul, atunci când ei sunt invitaţi să o facă.

Datele zilnice referitoare la Covid-19 au arătat că duminică au avut loc 33 de decese provocate de această boală, cel mai mic număr înregistrat după luna octombrie şu cu mult cub cele peste 1.000 de decese pe zi care au avut loc în ianuarie şi februarie.

Numărul total al morţilor pe parcursul a şapte zile a fost de 640, cu 37% mai mic comparativ cu perioada anterioară de şapte zile.

Şi numărul cazurilor noi de Covid-19 a scăzut, suminică fiind raportate 5.312 cazuri şi un total de 38.145 în ultimele şapte zile, în scădere cu 4%, faţă de cele şapte zile precedente.

De la începutul pandemiei, în Marea Britanie au murit 126.155 de persoane din cauza acestei boli, în decurs de 28 de zile de la testarea pozitivă, cel mai mare număr din Europa şi pe locul cinci ca mărime în lume.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: