16.1 C
London
Tuesday, June 22, 2021
16.1 C
London
Tuesday, June 22, 2021

Marea Britanie a trimis 50.000 de teste în SUA

Din cauza unei probleme la unul dintre laboratoarele sale, Marea Britanie a trimis teste pentru depistarea COVID-19 în SUA pentru procesare, notează BBC.

Astfel, guvernul din Regatul Unit a decis, săptămâna trecută, trimiterea a aproximativ 50.000 de teste coronavirus în SUA, în urma unor ”probleme operaționale” apărute la unul dintre laboratoarele din Marea Britanie.

- Advertisement -

A fost o problemă la unul dintre laboratoarele noastre şi am trecut la planul de rezervă, adică a trimite o parte din teste în SUA pentru procesare”, a declarat ministrul familiei, Robert Jenrick.

Probele au fost transmise pe calea aerului către SUA cu avioane închiriate de la Aeroportul Stansted, a precizat Sunday Telegraph.

O purtătoare de cuvânt de la Departamentul Sănătății și Asistenței Sociale (DHSC) a declarat că extinderea rețelei de testare a virusului din Marea Britanie a implicat înființarea unei rețele de laborator „complet noi” pentru procesarea testelor, adăugând că, în caz de necesitate, testele puteau fi trimise în străinătate pentru procesare.

Rezultatele testelor procesate în SUA vor fi validate în Marea Britanie și trimise pacienților cât mai curând posibil.

Potrivit cifrelor oficiale, numărul cazurilor confirmate în Marea Britanie a ajuns la 215.260, din care 31.587 de decese.

Este cel mai ridicat bilanţ după SUA, a căror populaţie este de aproape cinci ori mai mare. 

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: