20.4 C
London
Wednesday, June 29, 2022
20.4 C
London
Wednesday, June 29, 2022

Marea Britanie a ridicat nivelul de alertă teroristă la gradul maxim

Marea Britanie a ridicat nivelul de alertă teroristă la cel mai înalt grad, respectiv la „critic”, ceea ce înseamnă că un atac este considerat ca fiind iminent.

Decizia vine la scurt timp după explozia parțială a unei bombe artizanale la o stație de metrou din Londra, incidentul fiind catalogat drept unul „terorist”, relatază Sky News.

Premierul britanic Theresa May i-a anunțat pe britanici că mai mulți polițiști înarmați vor fi înarmați în rețeaua de transport în comun și pe străzi. În plus, militarii vor înlocui ofițerii de poliție în posturile de pază ale „anumitor locuri protejate care nu sunt accesibile publicului”.

- Advertisement -

Într-un scurt comunicat difuzat pe Telegram și a cărui autenticitate nu a putut fi verificată, agenția de propagandă Amaq a grupării radicale a declarat că “o sursă a spus” agenției că “un dispozitiv” a explodat la metroul din Londra și că acțiunea a fost realizată de “un detașament al Statului Islamic“.

anunturiuk.com Marea-Britanie-a-ridicat-nivelul-de-alertă-teroristă-la-gradul-maxim2

Spre deosebire de alte comunicate, Amaq nu a indicat în acest caz că sunt “soldați” ai autoproclamatului califat și nici nu a menționat numărul victimelor atacului, remarcă agenția spaniolă.

Precedenta ridicare la nivelul maxim de alertă teroristă în Marea Britanie a fost anunțată în luna mai, după atentatul de la Manchester, fiind redusă la un grad inferior câteva zile mai târziu, relatează Agerpres.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: