1 C
London
Tuesday, January 18, 2022
1 C
London
Tuesday, January 18, 2022

Marea Britanie a modificat legislaţia pentru a testa maşini autonome

Marea Britanie a modificat legislaţia pentru a permite testarea maşinilor pe autostradă începând din 2017, ca urmare a faptului că noua tehnologie “poate reprezenta cea mai mare schimbare în transporturi de la inventarea motoarelor termice“.

Marea Britanie s-a alăturat Germaniei şi a modificat legislaţia pentru ca producătorii auto să aibă posibilitatea de a testa maşini autonome pe autostrăzile sale.

Legea va intra în vigoare începând din 2017 şi, cel mai probabil, va fi pusă în aplicare prin închiderea anumitor benzi de circulaţie, cu menţinerea celorlalte deschise pentru traficul obişnuit.

- Advertisement -

Primul pas va fi utilizarea maşinilor autonome pe drumuri publice începând din acest an. Prin această mişcare, Marea Britanie speră să aibă de câştigat de pe urma unei industrii care va valora circa 900 de miliarde de lire sterline până în 2025.

“Într-un moment incert al economiei globale, Marea Britanie trebuie să ia decizii curajoase pentru a se asigura că va conduce lumea când vine vorba despre noi tehnologii şi infrastructură. Maşinile autonome ar putea reprezenta cea mai fundamentală schimbare în transport de la inventarea motorului cu combustie internă”, spune George Osborne, ministrul de finanţe al Marii Britanii.

Pasul următor va fi ca Marea Britanie să permită accesul maşinilor autonome pe orice drum public. Până în prezent, testele cu maşini autonome au avut loc în Statele Unite şi Germania, însă cele pe autostrada sunt abia la început. În prima parte a anului, şi Germania a anunţat că va permite astfel de evaluări pe autostrăzile sale.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: