15.7 C
London
Wednesday, June 29, 2022
15.7 C
London
Wednesday, June 29, 2022

Marea Britanie a înregistrat luni în spitale 360 de decese

Marea Britanie a înregistrat luni în spitale încă 360 de decese provocate de noul coronavirus, număr ce continuă scăderea din ultimele zile şi reprezintă cel mai redus bilanţ al victimelor consemnat luna aceasta, a anunţat ministrul britanic al Sănătăţii, Matt Hancock, transmite AFP.

Numărul deceselor cauzate de COVID-19 ajunge astfel la la 21.092 în Marea Britanie, a cincea ţară din lume cu cele mai multe decese în timpul pandemiei, în condiţiile în care acest bilanţ comunicat de autorităţile sanitare de la Londra cuprinde numai decesele din spitale.

- Advertisement -

În ultimele 24 de ore numărul noilor cazuri a crescut cu 4.031, confirmate din cele 37.022 de teste efectuate, numărul total al cazurilor confirmate urcând la 157.149.

Revenit la conducerea guvernului după ce a fost el însuşi infectat cu noul coronavirus, premierul Boris Johnson a declarat că executivul său “va începe treptat să ridice restricţiile economice şi sociale şi să repornească unul câte unul motoarele vastei economii britanice“.

Regatul Unit se apropie de “sfârşitul primei faze a acestui conflict“, dar “trebuie să recunoaştem şi riscul unui al doilea vârf, riscul de a pierde controlul asupra virusului, pentru că acest lucru ar însemna nu doar un al doilea val de decese şi boală, ci şi un dezastru economic“, a afirmat Johnson.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: