5.2 C
London
Friday, October 22, 2021
5.2 C
London
Friday, October 22, 2021

Marea Britanie a folosit o cantitate record de energie electrică regenerabilă

Autoritățile britanice au anunțat că jumătate din cantitatea totală de energie electrică din țară a fost produsă un mod “verde“.

Ei au fost ajutați de vremea îndelungată cu vînt. Sursele de energie regenerabilă au reprezentat aproape jumătate din cantitatea totală de energie electrică pe care locuitorii din Marea Britanie au folosit-o în primele trei luni ale anului 2020.

- Advertisement -

Această explozie de energie “verde” le-a ajutat să stabilească un nou record în domeniul energiei ecologice.

Potrivit datelor oficiale ale guvernului, energia regenerabilă a reprezentat 47% din producția de energie electrică din Marea Britanie.

Recordul anterior pe care l-au stabilit în 2019 a fost de 39% din totalul energiei electrice. Datele Guvernului privind sursele regenerabile de energie includ centrale eoliene din Marea Britanie, panourile solare, centralele hidroelectrice și bioenergia.

Creșterea semnificativă a producției totale de energie regenerabilă în Marea Britanie este legată de creșterea producției de energie de la panourile solare și centralele eoliene.

Analiștii energetici de stat menționează că numărul acestora a crescut cu o treime.

Centralele eoliene marine au oferit cea mai mare creștere de energie regenerabilă în primul trimestru al anului — producția lor a crescut cu 53% față de anul precedent.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: